Elon Musk, Amerika Partisi’ni Duyurdu

YENİ PARTİ KURDUĞUNU DUYURDU

ABD’li teknoloji milyarderi Elon Musk, sahip olduğu sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı bir paylaşımda yeni bir siyasi parti kurduğunu açıkladı. Musk, “Bugün, Amerika Partisi size özgürlüğünüzü geri vermek için kuruldu” sözleriyle bu durumu duyurdu. Tesla ve SpaceX’in kurucusu olan Musk, Amerika Birleşik Devletleri’ni israf ve yolsuzlukla iflasa sürüklemeye yönelik gerçeklerin ortaya konduğunda, demokrasinin yerine “tek parti sistemi” içerisinde yaşadıklarını ifade etti.

SOSYAL MEDYADA ANKET DÜZENLEDİ

Elon Musk, ABD Başkanı Donald Trump ile yaşadığı tartışmanın ardından yeni bir siyasi parti kurma düşüncesine ilişkin kamuoyu yoklamaları yapmıştı. Musk’ın sosyal medyada gerçekleştirdiği “Amerikan Partisi’ni kurmalı mıyız?” sorulu ankete katılan 1.248.856 kişi arasında yüzde 65,4 “evet”, yüzde 34,6 “hayır” yanıtı verdi.

Bu anketin ardından Musk, yeni siyasi parti stratejisine dair ipuçları veren bir paylaşımda bulundu. Musk, yeni bir parti kurmak için öncelikle Senato’da iki veya üç koltuğa ve Temsilciler Meclisi’nde ise sekiz ile 10 seçim bölgesine yönelmenin faydalı olacağını belirtti. “Yasama organındaki çok küçük marjlar göz önünde bulundurulduğunda, bu, tartışmalı yasalar konusunda karar verici oy işlevi görmek ve bunların halkın gerçek iradesine hizmet etmesini sağlamak için yeterli olurdu” ifadelerini kullandı.

TRUMP İLE FARKLI GÖRÜŞLERDE BULUŞTU

Elon Musk, ABD kamuoyunda tartışmalara yol açan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın “Büyük ve Güzel Yasa” adını verdiği vergi indirimi düzenlemesi nedeniyle Trump ile ilişkisinin gerildiğini ilk kez haziran ayı başında “Amerikan Partisi” isimli yeni siyasi parti kurma fikrini paylaştığında belirtmişti. Musk, daha önce de X platformunda düzenlediği bir ankette, “İnsanlar konuştu. ABD’de ortadaki yüzde 80’i temsil edecek yeni bir siyasi partiye ihtiyaç var. İnsanların tam olarak yüzde 80’i aynı fikirde. Bu kaderdir” değerlendirmesinde bulunmuştu.

TRUMP TEHDİTTE BULUNDU

Trump, 1 Temmuz’da Beyaz Saray’da Musk ile ilgili açıklamalar yaparken, Musk’ın elektrikli araç sektöründeki “hakimiyetini” kaybettiğini belirtti. Trump, Musk’ın “çok daha fazlasını kaybedebileceğini” ifade etti ve Musk’ın danışmanlık yaptığı Hükümet Verimliliği Departmanı’na (DOGE) dikkat çekerek, “DOGE, bir canavar olarak geri dönüp Elon’u yemek zorunda kalabilir” yorumunu yaptı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Mehmet Akif Ersoy Yeni Avukatıyla Savunma Sürecine Geçti

Mehmet Akif Ersoy, savunma avukatlarıyla yollarını ayırarak yeni süreci için Ankara Barosu’ndan Avukat Hüseyin Kaya’yla anlaşma sağladı. Kaya, önceki dönemde Dilan - Engin Polat çiftinin avukatlığını yapmıştı.

TV+ Platformundan Jasmine Dizisine Yayın Durdurma Kararı

TV+ platformu, HBO Max ile yaptığı ortak lisans anlaşması çerçevesinde Jasmine dizisini yayından kaldırma kararı aldı.

Edirne İpsala’daki Çiftlikteki Yangında Büyük Hasar

Edirne'deki bir çiftlikte meydana gelen yangında, bir ev, iki biçerdöver, iki otomobil, iki traktör römorku ve çeşitli tarım aletleri zarar gördü.

Morgan Stanley Altın Fiyatlarını 2026 İçin Öngördü

Morgan Stanley, merkez bankalarının ve ETF'lerin alım azaltımlarının altın fiyatlarını 2026'da etkileyerek yükselişin yavaşlayacağını tahmin etti. Faiz indirimleri ve zayıf dolar ise destek sağlayacak.

Hakan Fidan, Tom Barrack ile Ankara’da Görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack ile bir araya geldi ve görüşmede önemli konular ele alındı.