Elon Musk Netflix’i Boykot Etmeye Çağırdı

ELON MUSK’IN KAMPANYAYA DESTEĞİ

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, ABD’deki muhafazakar kesim için popüler olan sosyal medya platformu Libs of TikTok’un başlattığı bir kampanyaya destek verdi. Netflix’te yayınlanan çocuk dizisi “Dead End: Paranormal Park” içindeki LGBTİ+ temaların çocuklar üzerinde yaratabileceği etkiler hakkında eleştirilerde bulunan Musk, takipçilerini Netflix’i boykot etmeye davet etti. Dizinin yaratıcısı Hamish Steele’in daha önceki sosyal medya paylaşımlarının tekrar gündeme gelmesi ise tepkilerin artmasına neden oldu. Bu tartışmaların ardından Netflix’in hisse değeri, iki gün boyunca yüzde 2 oranında düşüş gösterdi. Musk, X platformunda yaptığı paylaşımda “Cancel Netflix” ifadesine yer vererek, “Çocuklarınızın sağlığı için Netflix’i iptal edin” şeklinde bir çağrı yaptı. Steele, bunun üzerine Bluesky’de yaptığı fakat kısa sürede sildiği açıklamada, suçlamaları “iftira” olarak değerlendirdi.

MUSK’IN KİŞİSEL BAĞLILIĞI

Elon Musk’ın bu konuya kişisel bir yakınlığı mevcut. En büyük kızı Vivian Jenna Wilson, 2022 yılında cinsiyet geçişini duyurmuş ve ismini resmi olarak değiştirmişti. Musk, kızının “elit bir Kaliforniya okulunda yayılan ‘woke virüsü’ tarafından öldürüldüğünü” ifade etmişti.

Musk, iş dünyasında yaşadığı dalgalanmalarla da dikkat çekiyor. Temmuz ayında Amerika Partisi’nin kurulmasının ardından 15 milyar dolar kaybetti. Ancak son olarak Forbes’un güncel milyarderler listesine göre serveti 500 milyar dolara ulaştı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.