Emekli Aylıklarında Bağlama Oranı Artıyor

EMEKLİ AYLIKLARINDA YENİ DÜZENLEMELER

Mevcut sistemde emekli aylıkları, her 360 günlük dönem için yüzde 2’lik bir bağlama oranıyla hesaplanıyor. Ancak, önerilen kanun değişikliğiyle, bu oran yüzde 3’e yükseltiliyor. Bu güncelleme ile emekli maaşlarının yıllık artış oranı da değişiyor; her yıl için 2 puan olan artış, 3 puana çıkarılıyor.

EMEKLİ MAAŞLARINDA FAYDA SAĞLAYACAK DEĞİŞİKLİKLER

NTV’de yer alan bilgiye göre, uzun yıllar çalışan emekliler için maaş artışı gerçekleşecek. Örneğin, 25 yıl fiili hizmette bulunan bir sigortalının emekli maaşı bağlanırken, mevcut yüzde 50’lik oran yüzde 75’e çıkarılıyor. Bu durum, emekli maaşlarının daha yüksek olmasına neden olacak ve uzun süre çalışanlar için önemli bir avantaj sağlayacak.

5510 sayılı kanunun 29. maddesinde belirtilen aylık bağlama oranı, her yıl için yüzde 2 olarak uygulanıyor. 25 yıl boyunca fiili hizmette bulunan bir sigortalıya bu oranla yüzde 50’lik bir emekli maaşı bağlanıyor. Ancak, 25 yıl ve daha kısa süre çalışanlar için bu oran daha düşük kalıyor. Teklif edilen yeni düzenleme, emekli maaşlarını daha daha adil bir şekilde artırmayı hedefliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fransa’da Çiftçilerden Ana Yolda Eylem

Fransa'nın Saone-et-Loire bölgesindeki çiftçiler, hükümetin tarım politikalarına ve ekonomik zorluklara karşı ana yolları kapatarak protesto düzenledi.

Afrika’nın Birlik Teması: Kendi Hikayemizi Yazmalıyız

Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama, Afrika'nın Batılı güçlere karşı güçlenmesi için birlik içinde hareket etmesinin önemini belirtti.

Sadettin Saran Uyuşturucu Soruşturmasında İfade Verecek

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe Kulüp Başkanı Sadettin Saran'ı şüpheli olarak ifadeye çağırdı. Saran, "Hiçbir şeyden çekinmiyorum" diyerek yarın Türkiye'ye döneceğini açıkladı.

Siirt’te Yaban Hayvanlarına 750 Kilo Yem Bırakıldı

Siirt'te, doğa koruma ekipleri ve jandarma, yaban havanları için 750 kilo yem dağıtımı gerçekleştirdi.

Ege’de Türkiye Yunanistan Askeri Gerilim Arttı

Türk Hava Kuvvetleri ve Yunan savaş uçakları, üç yıl aradan sonra ilk kez karşı karşıya gelerek it dalaşı yaptı.