Emlak İlanlarında Fahiş Fiyat Artışı Yasaklandı

TİCARET BAKANLIĞI AÇIKLAMASI

Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan yazılı bildirimde, “Ticaret Bakanlığı olarak; emlak sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısı oluşturulmasına ve vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek için faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor” deniyor. Bakanlık tarafından mayıs sonunda gerçekleştirilen yönetmelik değişikliğiyle, internet üzerinden verilen taşınmaz ilanlarında, genel ekonomik verilerle uyumlu olmayan ve haklı bir gerekçeye dayanmayan fiyat artışı yapılmasının yasaklandığı bilgisi de yer almakta. Ayrıca, emlak işletmelerinin bu tür fiyat artışlarına aracılık edemeyeceği hüküm altına alınmış durumda. Bu düzenleme ile sadece emlak işletmeleri değil, taşınmaz sahipleri ve ilanları yayımlayan diğer kişiler de idari yaptırımlarla karşılaşabiliyorlar.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARIYLA İLGİLİ VERİLER

Elektronik ortamda yayımlanan son dönem taşınmaz ilanları üzerine yapılan inceleme ve analizlerin sonuçlarına göre, “70 taşınmaz sahibi ve 186 emlak işletmesinin, ilan fiyatlarında genel ekonomik verilerle uyumlu olmayan artış yaptığı tespit edilmiş” ifade ediliyor. Bu kapsamda toplam 256 kişi hakkında 34 milyon 900 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verildiği aktarılmıştır. Bugüne kadar taşınmaz ilanlarında fahiş fiyat artışı dolayısıyla 1416 kişi hakkında işlem yapılmış ve toplamda 172 milyon TL idari para cezası kesilmiş. Bakanlık, emlak sektöründe şeffaf ve dengeli bir piyasa yapısının sağlanması ve vatandaşların menfaatinin korunmasına yönelik gerekli tüm tedbirleri gecikmeksizin almaya devam edeceğini belirtiyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.