EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÜRÜTTÜĞÜ OPERASYON HAKKINDA BİLGİ VERDİ
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen “NARKOÇELİK-27” operasyonları hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Operasyonlara 57 ilde toplamda 990 ekip, 2 bin 475 personel, 8 hava aracı ve 34 narkotik dedektör köpeğinin katıldığını açıklayan Bakan Yerlikaya, operasyonların başarısıyla ilgili bilgiler verdi.
GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONLARIN DETAYLARI
Diyarbakır, Ankara, Gaziantep, İstanbul, İzmir gibi şehirlerin de aralarında bulunduğu 57 ilde düzenlenen “NARKOÇELİK-27” operasyonlarında, toplamda 1 ton 700 kilogram uyuşturucu madde ve 1 milyon 181 bin adet hap ele geçirildi. Ayrıca, operasyonlar sonucunda 396 zehir taciri ve sokak satıcısının da yakalandığı belirtildi. Operasyonların hedefinin uyuşturucuyla mücadelede kararlı bir adım atmak ve toplum sağlığını korumak olduğu vurgulandı.
BAKAN YERLİKAYA’NIN AÇIKLAMALARI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonların önemine dikkat çekerek, emniyet güçlerinin kararlı ve etkili çalışmaları sayesinde bu tür suçlarla mücadelede önemli başarılara imza atıldığını belirtti. Toplum sağlığını tehdit eden uyuşturucuyla mücadelede kararlılıkla yürütülen operasyonların devam edeceğini ifade etti.