En Düşük Emekli Aylığı 16 Bin 881

DÜZENLEMELERİN GÖRÜŞÜLMESİ TAMAMLANDI

TBMM Genel Kurulu’nda, en düşük emekli maaşlarına ilişkin düzenlemelerin bulunduğu Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sona erdi. Teklifin 6, 12, 13, 14 ve 17. maddeleri kanun metninden çıkartıldı, geri kalan maddeler ise yasalaştı.

EMEKLİ AYLIKLARINDA YÜKSELTME UYGULANACAK

Söz konusu kanun teklifiyle, en düşük emekli aylığı 14 bin 469 liradan 16 bin 881 liraya yükseltiliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’nda yapılan değişiklikle, korgeneral ve koramiralliğe yükselebilmek için kuvvet harp enstitüleri komuta ve kurmay öğrenimini başarıyla tamamlayan muharip sınıfı general veya amiral olma şartı getiriliyor. Ayrıca, hizmet ihtiyacı nedeniyle bulundukları rütbede kalmaya devam etmeleri gereken muharip ve yardımcı sınıf general ve amirallerden her yıl en fazla 60’ı, yeterlik sıralamasında daha yüksek nota sahip olanlardan sonra gelip, Genelkurmay Başkanlığının görüşü alınarak Milli Savunma Bakanlığının teklifi ile Yüksek Askeri Şuranın üçte iki çoğunluğunun kararıyla bir yıl daha aynı rütbede görev yapabilecek.

YAŞ UZATMA YETKİSİ CUMHURBAŞKANINA VERİLECEK

Kuvvet Komutanlığına atanan orgeneral ve oramirallerin yaş haddi 67’ye çıkarılacak. Kuvvet komutanları ile orgeneral ve oramirallerin yaş haddinin birer yıllık süreyle 72 yaşına kadar uzatılması için Cumhurbaşkanına yetki verilecek. Hükmün yürürlüğe girdiği tarihte tümgeneral, tümamiral, tuğgeneral ve tuğamiral rütbelerindeki muharip sınıf personelin, korgeneral ve koramiralliğe yükselebilmeleri için kuvvet harp enstitüleri komuta ve kurmay öğrenimini tamamlamaları şartı kaldırılacak. Harp akademilerini başarıyla bitiren personel, bu şartı tamamlamış sayılacak.

TURİZM SEKTÖRÜNDE DÜZENLEMELER YAPILACAK

Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı doğrultusunda Turizmi Teşvik Kanununda yapılan değişiklikle, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından işletilen ücretsiz girişli günübirlik tesisler, yalnızca Bakanlık Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü veya en az yüzde 45 sermaye ortağı olduğu şirketler tarafından kullanılacak, bu tesisler üçüncü kişilere devredilemeyecek. Ayrıca, İş Kanunu’ndaki “hafta tatili ücreti” ile ilgili düzenlemeyle, haftalık çalışma süresi ile hak kazanılan hafta tatili hakkı ve turizm sektöründeki ihtiyaçlar göz önüne alınarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm işletme belgeli konaklama tesislerinde çalışan personelin haftalık izinlerinin haftada 1 gün kullanılmasına ilişkin genel kurala istisnalar getirilecek. Buna göre, bu tesislerde çalışan işçilerin hak kazandığı hafta tatili, işçinin yazılı talebi veya onayıyla, hak kazandığı günü takip eden 4 gün içinde kullandırılabilecek. Bu durumda işçinin, hak kazandığı hafta tatilinde gerçekleştirdiği çalışmaların normal çalışma süresi kadardaki kısmı fazla çalışma sayılmayacak. İşçi, verdiği onayı 30 gün önceden işverene yazılı olarak bildirmek kaydıyla geri alabilecek.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.