“ENAG: Temmuz Enflasyon Raporu Açıklandı”

ENFLASYON VERİLERİ RAPORUNA GÖRE TEMMUZ AYI ANALİZİ
Akademisyenlerin ve ekonomistlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerini paylaştı. ENAG’ın raporuna göre, Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) temmuz ayında yüzde 5,91 artış gösterdi. Aynı zamanda, E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı yüzde 100,88 olarak kaydedildi. ENAG’ın haziran ayı enflasyon raporunda ise enflasyon oranı yüzde 4,27 olarak belirlenmişti. ENAG’a göre, haziran ayında E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı yüzde 113,08 olarak gerçekleşti. Konut kategorisindeki en yüksek artışın yaşandığı temmuz ayında ise Sağlık grubunda en düşük artış görüldü.

İSTANBUL’DA ENFLASYON EĞİLİMİ
İstanbul’un temmuz ayı enflasyonu, öncü göstergelerle birlikte incelendiğinde artış eğiliminde olduğu görülüyor. 2024 Temmuz ayında İstanbul’da, perakende fiyat hareketlerini yansıtan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 4,21, toptan fiyat değişimlerini ortaya koyan Toptan Eşya Fiyatları endeksi ise yüzde 1,04 oranında arttı. Temmuz ayında perakende sektöründe yıllık artış yüzde 72,80 olarak gerçekleşirken, toptan eşya sektöründe bu oran yüzde 55,12 olarak kaydedildi. Bu veriler, İstanbul’un enflasyon trendinin artış yönlü olduğunu gösteriyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.