Epstein Davasında Trump’a Dair Yeni İddialar

ABD BAŞKANI TRUMP’IN EPSTEIN İLE İLİŞKİSİ ÜZERİNDEKİ İDDİALAR

ABD Başkanı Donald Trump’ın, cinsel istismardan mahkum edilen finansçı Jeffrey Epstein’ın insan kaçakçılığı faaliyetlerine dair bilgilerinin olduğu öne sürüldü. Demokrat Partili milletvekilleri tarafından Temsilciler Meclisi Gözetim ve Reform Komitesi aracılığıyla yayımlanan yeni e-postalarda, Epstein’ın Trump hakkında doğrudan ifadelerine yer verildi. Politico tarafından aktarılana göre, 2019 tarihli bir e-postada Epstein, gazeteci Michael Wolff’a “Trump, üyelikten istifa etmemi istedi, oysa hiç üye olmadım. Elbette kızları biliyordu; Ghislaine’e durmasını söyledi” yazdı. Bu ifadenin, Trump ile Florida’daki Mar-a-Lago kulübü ile ilgili bir tartışmaya atıfta bulunduğu tahmin ediliyor.

EPSTEIN’IN SUÇ ORTAĞI HAKKINDAKİ YENİ BİLGİLER

Mesajda geçen Ghislaine Maxwell, Epstein’ın suç ortağı olup 2021 yılında çocukları fuhuşa yönlendirmekten suçlu bulunarak 20 yıl hapis cezası almıştı. Ayrıca Epstein’ın 2011 yılında Maxwell’e yazdığı bir e-postada Trump’tan “havlamayan köpek” şeklinde bahsettiği de dikkat çekiyor. Bu ifade, Trump’ın Epstein’ın yasadışı faaliyetleri hakkında sessiz kalmasını eleştirdiği şeklinde yorumlanıyor. Aynı e-postada Epstein, ismi gizlenen bir mağdurun Trump’la uzun süre baş başa vakit geçirdiğine de dikkat çekiyor. Trump ise Epstein ile ilgili tüm suçlamaları kesin bir dille reddediyor ve bugüne kadar somut bir kanıtın bulunmadığını bildiriyor.

BİNYILIK İLİŞKİLERİ VE YENİ İDDİALAR

Trump, Epstein ile yıllar öncesinde yollarını ayırdığını belirtiyor ve onun Mar-a-Lago kulübünden “uygunsuz davranışları” nedeniyle men edildiğini iddia ediyor. Beyaz Saray ise yeni e-posta sızıntıları konusundaki sorulara yanıt vermediği biliniyor. Epstein, 2000’li yıllarda birçok genç kıza cinsel istismar ve insan kaçakçılığı suçlamalarıyla gündeme gelen bir finansçıdır. İlk olarak 2008’de Florida’da reşit olmayan bir kız için fuhuş yaptırmaktan hüküm giymiş ve 13 ay cezaevinde kalmıştır. 2019’da FBI’ın başlattığı yeniden araştırma ile birçok yeni mağdurun açıklamaları ortaya çıkmıştır.

ÖLÜMÜ VE SONRASI

Epstein, 2019 yılında New York’ta tutuklandıktan sonra, hakkındaki davalar devam ederken, Manhattan’daki hücresinde ölü olarak bulunmuştur. Yetkililer bu durumu “intihar” olarak açıklasa da, Epstein’ın siyasetten iş dünyasına birçok güçlü kişiyle olan ilişkileri yüzünden ölümü hala sorgulanmaktadır. Epstein’ın malikanesi, özel adası ve uçak kayıtları, İngiltere Prensi Andrew, eski ABD Başkanı Bill Clinton ve Microsoft kurucusu Bill Gates gibi isimlerle ilgili belgelerde adının geçmesi, onu yıllarca dokunulmaz bir konumda tutma iddialarını hatırlatıyor.

TRUMP VE EPSTEIN’IN GEÇMİŞTEKİ DOSTLUĞU

Donald Trump ve Jeffrey Epstein’ın ilişkisi 1990’ların başına kadar uzanmaktadır. İkili, Palm Beach sosyetesinde sık sık birlikte görüntülenmiştir. 2002 yılında New York Magazine’e verdiği bir röportajda Trump, Epstein’ı “Mükemmel bir adam. Onunla 15 yıldır tanışıyoruz; kızları benim kadar seviyor. Bazıları biraz genç, ama kesinlikle eğlenceli biri” şeklide tanımlamıştır. Ancak 2007’den sonra Epstein’ın Mar-a-Lago’daki genç bir çalışana “uygunsuz davranışlarda” bulunduğu gerekçesiyle kulüpten men edildiği iddia edilmiştir.

Trump, 2019’daki Epstein tutuklama sürecinin ardından “Onun hayranı değilim” açıklaması yaparak eski dostluğunu inkar etmiştir. Epstein’ın ölümünün ardından bazı mağdurlar, Trump’ın Epstein ile bağlantılı dönemde yaşananları bildiğini öne sürse de, Trump’ın doğrudan dahil olduğuna dair herhangi bir delil henüz ortaya konmadı. Maxwell davası sırasında Trump’ın adı mahkeme belgelerinde geçmemektedir. Maxwell’in 2020’de tutuklanmasının ardından Trump, “Ona iyi şanslar diliyorum” sözleriyle dikkat çekmiş, bu durum hem medya hem de kamuoyunda tepki toplamıştır. Yeni yayımlanan e-postalar, Epstein ve Trump arasındaki ilişkiye dair tartışmaları yeniden alevlendirmiştir.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Marmara Cezaevi’nde Yargılama Görüntüleri Sızdırıldı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Marmara Cezaevi'nde duruşma salonu görüntülerinin sosyal medyada paylaşımıyla ilgili soruşturma başlattı.

Yüksek Miktarlı Para Hareketlerine Şeffaflık Getiriliyor

Yeni bir düzenleme ile IBAN ile yapılan yüksek tutarlı para transferleri daha sıkı denetim altına alınacak. Uygulama 15 Mart'tan itibaren başlayacak.

İran Devrim Muhafızları Komutanı İsmail Kaani Açıklama Yaptı

İran'ın Bağdat Büyükelçisi, İsmail Kaani'nin savaşı doğrudan yönettiğini belirterek, onun durumuna dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci BioNTech’ten Ayrılıyor

BioNTech'in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, mevcut görevlerini bırakıp yeni bir teknoloji firması kurma kararı aldı.

Nazan Ünal’ın Dövmeleri ve Sosyal Medya Başarısı

Televizyon programında dövmeleriyle gündeme gelen Nazan Ünal, bu dövmeleri gençliğinde yaptırdığını açıkladı. Ünal'ın yeni mesleği ise herkesi şaşırttı.