Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden ibadete açılan Ayasofya’daki cuma namazının ardından Yunanistan ile Mısır arasındaki anlaşma hakkında konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyrut’taki patlamaya ilişkin sözlerle konuşmasına başladı. Erdoğan, Eski Lübnan Başbakanı Hariri zamanında da benzeri bir olayın yaşandığını hatırlatarak ”Lübnan halkının bizlere vereceği bilgileri önemle takip ediyoruz” dedi. Lübnan halkının her bakımdan yanında olduklarını ve bunu bildirdiklerini de ekledi.
Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:
”Yunanistan ile Mısır arasındaki anlaşmanın hiçbir kıymeti yoktur. Yunanistan’ın Libya ile ilgili hiçbir alakası yok. Size karşı yapılmış bir anlaşma değildir diyerek bize bilgileri yansıtıyorlar ancak olsa da olmasa da biz Libya konusunda kararlılıkla ilerliyoruz.
