CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşti ve 3 saat 45 dakika sürdü. Erdoğan toplantıda, Harp Okulları mezuniyet törenlerine katılarak teğmen ve ailelerin sevincini paylaştıklarını, okul birincilerinin tamamının kadın teğmenler olmasının anlamlı olduğunu belirtti. Erdoğan, iyi yetişmiş ve vatansever gençlerle gurur duyduklarını vurgulayarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücüne güç katan her adımda destek olduklarını ifade etti. Ayrıca, son 22 yılda güçlü Türkiye güçlü ordu hedefiyle önemli adımlar attıklarını, İHA ve SİHA üretiminde dünyanın ilk üç-dört ülkesinden birisi olduklarını söyledi.
DEMOKRATİK DENETİM
Erdoğan, demokratik denetim mekanizmaları çerçevesinde gerekli araştırmaların çok yönlü bir şekilde yürütüldüğünü vurgulayarak, ordunun siyasi hesaplarla karşı karşıya kalmasına asla izin vermeyeceklerini ve bu konuda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan saygılarının da geçerli olduğunu belirtti. Ayrıca muhalefetin seçimlerdeki şaibeli sicilini aklamak için istismar siyasetine başvurduğunu ifade etti.
HASSASİYET VE İSTİSMAR
Erdoğan, ordunun siyasi amaçlar doğrultusunda kullanılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayarak, bu konuda gösterilen hassasiyetin Gazi Mustafa Kemal Atatürk için de geçerli olduğunu dile getirdi. Ayrıca muhalefetin seçimlerdeki sicilini aklamak için istismar siyasetine sarıldığını belirtti.