Erdoğan’ın hesabından tam 63 bin kişi gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi Twitter adresi 1 günde 63 bin takipçi kaybetti. Sebebi ise bazı bot hesapların Twitter tarafından engellenmesi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait @RT_Erdogan twitter hesabı 10 Temmuz günü takipçi sayısında ilginç bir değişim yaşadı. Starmetre.com sitesinin kendi sunucularına dayanarak verdiği habere göre Cumhurbaşkanı'nın kişisel hesabı bir gün içinde tam 63 bin takipçi kaybetti. İşi daha da ilginç kılan Ahmet Davutoğlu'na ait @Ahmet_Davutoglu ve Abdullah Gül'e ait @cbabdullahgul hesaplarının da aynı gün 63 bin takipçi kaybı oldu.

NEDEN AZALDI?

Twitter'in zaman zaman sahte hesapları topluca sildiği bilinmektedir. Starmetre'ye göre bu düşüşün en muhtemel sebebi de bu. Aşağıdaki grafikte Twitter hesabı için yeşil barlar takipçi sayısının arttığı günleri, kırmızı bar ise takipçi sayısının düştüğü günü göstermektedir.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.