Erdoğan’ın Kararıyla 14 Fakülte Kapatıldı

YENİ FAKÜTE VE ENSTİTÜLERİN KURULMASI

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla bazı üniversitelerde yeni fakülteler ve enstitüler kuruldu, bazıları ise kapatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı bu kararda, çeşitli üniversitelerde yapısal değişiklikler gerçekleştirildi. Karar kapsamında farklı üniversitelerde yeni fakülteler, yüksekokullar ve enstitüler kuruldu. Ayrıca, bazı mevcut birimler kapatıldı ve bazılarının isimleri güncellendi.

KURULAN YÜKSEKOKUL, FAKÜLTE VE ENSTİTÜLER

Kurulan Yüksekokul/Fakülte ve Enstitüler arasında Hacettepe Üniversitesi’nin Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, Anadolu Üniversitesi’nin Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ve Karabük Üniversitesi’nin Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi bulunuyor. Ayrıca, Kayseri Üniversitesi’nin Yabancı Diller Yüksekokulu, İstanbul Atlas Üniversitesi’nin Yabancı Diller Yüksekokulu, Gazi Üniversitesi’nin Nörobilim ve Nöroteknoloji Enstitüsü, Ege Üniversitesi’nin Emine Erdoğan Tohum Bilimi ve Teknolojisi Enstitüsü, Kastamonu Üniversitesi’nin Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Yeditepe Üniversitesi’nin Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü de kurulmuş durumda.

KAPATILAN FAKÜTE VE ENSTİTÜLER

Kapatılan fakülte ve enstitüler ise şunlardır: Anadolu Üniversitesi’nde İktisat ve İşletme Fakülteleri, Karabük Üniversitesi’nde Teknoloji ve Fen Fakülteleri, Kastamonu Üniversitesi’nin Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri, Yeditepe Üniversitesi’nin Eğitim, Fen, Sağlık, Avrupa Çalışmaları, Sosyal Bilimler, Biyoteknoloji ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüleri kapatılmıştır.

İsimleri değiştirilen fakülteler arasında Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, artık İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak anılacak. Aynı şekilde, Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ise İlahiyat Fakültesi olarak güncellendi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.