Erdoğan’ın randevusu ile ilgili habere yalanlama

Brookings Enstitüsü, bir gazetede yer alan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aslında başta reddettikleri halde sonra Erdoğan’a rica üzerine davette bulundukları ve kendisine kolay bir mülakat imkânı sağlayacakları iddialarını yalanladı.

ABD’nin saygın düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün yapacağı konuşma öncesi, aslında başta Erdoğan’ın konuşması için bir “zemin açmak istemediği”, kurumun başkanı Strobe Talbott’un Türkiye’den birinin özel ricası üzerine Erdoğan’ı davete olumlu cevap verdiği ve Erdoğan’a rahat bir konuşma imkânı sağlamak için salondaki izleyicilerden soru alma geleneğini bozduğu iddialarını yalanladı.

Brookings Enstitüsü’nün kurumsal iletişim sorumlusu Gail Chalef, Erdoğan’ın “Küresel Sınamalar ve Türkiye’nin 2023 Hedefleri” başlıklı konuşmasıyla ilgili Türkiye’de bir gazetede çıkan iddialarla ilgili şunları söyledi:

LİDERLER SERİSİNİN PARÇASI

“Brookings, uluslararası liderler serimizin bir parçası olarak düzenli biçimde devlet başkanları ve üst düzey dış politika yetkililerini ağırlar. Brookings, bu hafta Nükleer Güvenlik Zirvesi için Washington’da bulundukları sırada Brookings’te konuşma yapmaları için Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil belli sayıda yabancı yetkiliyi davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve başka bir Avrupalı lider, davetimizi kabul eden iki yetkili oldular.

KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı davet etme fikrini önce reddettiğimiz kesinlikle doğru değildir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi için bu hafta Washington’da olan liderlerden Brookings’te konuşma yapması için çağırdığımız liderler arasında her zaman vardı.

TÜRK LİDERİ DİNLEMEK UYGUN

Brookings’in, dünya liderleri için görüşlerini aktarabilecekleri ve halkla etkileşime girebilecekleri bir forum oluşturma uygulaması vardır. Şu anda Türkiye’yi ve bölgesini etkileyen konular dikkate alındığında, bu sefer bir Türk lideri dinlemenin uygun olduğunu hissettik. Bu karar elbette Brookings Enstitüsü’nün özgür iradesiyle alınmış bir karardır. Ve daha önceki uygulamalarımıza uygun olarak kendisi salonda bulunan katılımcılardan soru alacaktır.”

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.