Erdoğan: Kılı kırk yararak bu değerlendirmeleri yaptık!

Başbakan Erdoğan: Avrupa kimliğini oluşturan ülke ve değerlerin güçlendirilmesi ortak değerlerin oluşturulması hakkında görev yapıyor Strasbourg. Dışişleri Bakanımız 10 Kasım 2011 tarihinde dönem başkanlığını üstlendi 6 ay süreyle üstlendiği görevi 11 Mayıs'a kadar sürdürecektir. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin başkanlığını da şuanda bir Türk Parlamenterin yürütüyor olması bizler için gurur vesilesidir. Avrupa Konseyi aynı zamanda hükümetleri, yerel yönetimleri içine alan bir platform oluşturuyor.

Avrupa Konseyi'nin Avrupa mimarisinde ki etkin gücünün olması gerektiğini orada düşüncem olarak paylaşacağım. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile ikili temaslarımız olacak, Strasbourg ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımızla da bu akşam toplantı fırsatımız olacak. Bu seyahatte birlikte olacağımız Faruk Çelik, Egemen Bağış, Bekir Bozdağ ve Ömer Çelik bey bizimle birlikte olacaklar.

-SORULAR-

MB Başkanlığına atanacak isim belli oldu mu?

Kararnameyi köşke gönderdikten sonra açıklarsak daha isabetli olur ama zihinsel olarak hazırız, biz hazırlığımızı yaptık bakanımla değerlendirmeleri aramızda yaptık.

Listelerde Doğu ve Güneydoğu'da değişiklikler görüyoruz bu konuda görüşünüz nedir? YGS'de iddialar devam ediyor bu konuda neler söyleceksiniz?

-BİRİLERİNİN TEZGAHI BOZULDUĞU İÇİN RAHATSIZLAR-

ÖSYM Başkanı'nın yaptığı açıklamalardan ben tatmin oldum, şuanda Danıştay'ın verdiği kararda ortada bir şeyde çok açık net belli herhalde birilerinin tezgahı bozuluyor ki bu işten çok rahatsızlar. Şuanda çok farklı bir uygulamayla, çok daha dinamik bir yapıyla kaliteyi arttırıcı bir yapıyla böyle bir imtihan sistemi gerçekleştirildi. Ben kendilerine bu uygulamada başarılar dilerken tüm başarılı öğrencileri bu noktada kutluyorum. Burada samimi olarak kazananlara geleceğe yönelik başarı temennilerimi iletiyorum.

Biz geçen seçimde 22 Temmuz 2007 seçimlerinde de yine 150 ye yakın bir değişiklik yapmıştık. Bu sadece Güneydoğu, Doğu'yu hedefleyen bir şey değil ülkemizin genelini kapsayan bir değerlendirmedir ve bu kişisel bir yaklaşım tarzı değildir. Dünde açıkladığım gibi bizim köy, mahalle temsilcilerine varana kadar hepsinin kanaatlarını almak suretiyle sonra üst kurul var sadece orada da ben yokum. Birlikte bu çalışmayı arkadaşlarımızla yaptık, tüm künyeleri karşımıza getirmek suretiyle tatmin olmadığımız zaman ara komisyonda ki bütün mülakatları tekrar ekranı getirmek suretiyle burada değerlendirme fırsatımız oldu ve hata payının hiç bir siyasi partide olmayacağı ihlassondakika.com gibi bir değerlendirme yaptık. Demokratik açıdan gerçekten bu değerlendirmenin araziye de yansıyacağını görüyorum. Burada biz sadece parlamento çalışmalarına da bakmadık arazi şartlarına da baktık, halkla ne denli diyalog içerisinde buna baktık, partinin genel kurul çalışmalarına ne denli katılıyor, katılmıyor, buna baktık.

Bütün değerlendirmelerimizi yaparken illerinde saygınlığı olan, sevilen, her zaman tanınan değil oranın evladı olduğu halde diyelim ki devlette görevi olan veya farklı yerlerde görev yapmış olan fakat, nitelik, nicelik bu konularda kaliteli insanlar olmasına önem verdik ve kampanya ile birlikte bu arkadaşlarımızın ne denli, illerinde zaten faydalı olacağı katma değer sağlayacağı ortaya çıkacaktır. Ustalık dönemimizin aktörleri olarak milletimizin bu kadrodan istifade edeceğini düşünüyorum.

YSK'ya verilen listede mevcut kabineden aday olmayanlar vardı burada ki değerlendirmeniz nedir? Listede sanat ve spor camiasından isimler bekliyorduk Tatlıses bağımsız aday oldu bu konuda ne söylemek istersiniz?

Biz İbrahim bey ile ilgili sanatına saygı duyduğumuz bir sanatçımız maalesef arzu edilmeyen bir durumla da karşı karşıya kaldı fakat biz 10 kişiden 1 kişiyi seçiyoruz 6 bine yakın müracaat var bizim ne durumda olduğumuzu takdir edin kılı kırk yararak bu değerlendirmeleri yaptık. Bakan arkadaşımız ise, burada da yine değerlendirmelerimiz yapılır illa buna bir gerekçe aramak yada açıklamak şart değil ama bazı gerekçeler ihlassondakika.com vardır ki bunlar genel merkezin kendi değerlendirmelerinde mahfuz olan gerekçelerdir. Bu dönemde böyle bir takdir gerekti, böyle bir takdir yaptık bundan sonra ki süreçte de kendisinden farklı şekilde istifade edeceğiz bunuda inanıyorum ki kendiside anlayışla karşılayacaktır.

Diğer partilerde tutuklu isimlerden adaylar gösterildi bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bunu benim değerlendirmemden çok milletim nasıl değerlendirecek onu merak ediyorum. Bu insanlar neden tutuklu ortada, CHP ve BDP'nin tavrı da ortada, şimdi dokunulmazlık zırhına kimlerin müracaat ettiği ortada. Ergenekon, Balyoz davasıydı bunlarla ilgili devam eden bir süreç içerisinde atılan bir adım manidardır diye düşünüyorum. Renkli bir kampanya olacaktır diye düşünüyorum.

Menderes'in oğlu ve ülkücü camianın önde gelen isimlerden bahsediliyordu bunlardan vazmı geçildi?

Bizim listemizde böyle bir şey söz konusu değil mesela şuanda merhum Alparslan Türkeş'in oğlu bizim İstanbul'dan adayımız, merhum Alparslan Türkeş'in kendi avladı hamdolsun bizim listemizde ama bir diğeri de MHP'de. Bütün bunlar bir şeyi gösteriyor AK Parti'nin kucaklayıcı anlayışı farklı. Çizgimiz var ilkeliyiz ve ilkeli devam edeceğiz, bunlardan hiç bir zaman taviz vermeye de niyetimiz yok. Bu Türkiye'de 74 milyon birbirine kardeş olarak bakacak, mili birlik ve kardeşlik projesinin inşa edildiği bir Türkiye için 2023 hedeflerimize durmadan yürüyoruz' dedi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.