Erdoğan, Türk-Amerikan İş Konseyi’nde İş Adamlarıyla Buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan ve Türk İş Adamlarıyla Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79’uncu Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’ta Türk-Amerikan İş Konseyi ev sahipliğinde gerçekleşen 15’inci Türkiye Yatırım Konferansı’nda Amerikan ve Türk iş adamlarıyla buluştu. Erdoğan, Amerikan iş dünyasının çabalarının desteklenmesi gerektiğine inandığını belirterek, “Mevcut projelerimizi ilerletmek, müşterek güvenliğimize katkı sağlayacak yeni ortaklıklar kurmak için sizlerin desteği mühimdir” dedi. Ayrıca, savunma sanayi alanındaki işbirliğinin potansiyelinin artırılmasını ve ihracat engellerinin kaldırılmasını umut ettiğini ifade etti.

Türkiye’nin Ekonomik Potansiyeli ve İşbirlikleri

Erdoğan, Türkiye’nin büyük ekonomik potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, Amerika ile olan ticaret ilişkilerinin önemine değindi. Erdoğan, Türkiye’nin 2030 yılına kadar yüksek teknoloji yatırımlarının odak noktası haline gelmesini hedeflediğini belirterek, Amerikan firmalarını bu alanlarda işbirliği yapmaya davet etti. Ayrıca, Türkiye’nin uluslararası doğrudan yatırım stratejisini güçlendirmeyi ve yenilenebilir enerji, savunma sanayi, biyoteknoloji ve otomotiv sektörlerine odaklanmayı planladığını dile getirdi.

Türkiye-ABD İşbirliği ve Savunma Sanayi

Erdoğan, Türk savunma sanayisinin küresel tedarik zincirlerinde önemli bir fırsat sunduğunu belirterek, savunma sanayi alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. F-16 modernizasyon projesiyle yeni bir sayfa açıldığını ifade eden Erdoğan, Amerikan iş dünyasından desteklerini arttırmalarını ve yeni ortaklıklar kurarak müşterek güvenliğe katkı sağlamalarını istedi. Ayrıca, Türk firmalarının Amerikan pazarına girişini kolaylaştırmak için vize gibi konularda destek beklediğini belirtti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.