Ergenekon Balyoz ve KCK davalarında yargılanan adaylar

CHP, 2,  MHP1, BDP ise 6 tutuklu sanığı aday göstererek onlara meclis yolunu açtı
YSK’ya verilen listelere göre, Ergenekon, Balyoz ve KCK davalarında yargılanan ve 8’i Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan 9 sanık, genel seçimlere katılacak. Parti listelerinde yer bulamayarak bağımsız aday olanlarla birlikte toplam tutuklu aday sayısı 11’e çıktı.
 

CHP, Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı Zonguldak, gazeteci Mustafa Balbay’ı İzmir, aday gösterirken, emekli Korgeneral Engin Alan da MHP’nin İstanbul 1. Bölge 1. sıra adayı oldu.
 

BDP’nin  KCK davasından tutuklu alan sanık adayların isimleiri ise şöyle: Hatip Dicle(Diyarbakır) , Kemal Aktaş(Van), Selma Irmak(Şırnak), İbrahim Ayhan(Şanlıurfa), Faysal Sarıyıldız(Şırnak), Gülseren Yıldırım (Mardin)

PARTİLERDE YER BULAMAYANLAR BAĞIMSIZ

CHP’den milletvekili aday adayı olmak için başvuran Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Tuncay Özkan, liste dışı kaldı. Özkan, seçimlere bağımsız girecek. “Devrimci Karargah” ve “Ergenekon” soruşturmalarından tutuklu olan Hanefi Avcı ise İstanbul 3. Bölge’den bağımsız milletvekili adayı oldu.

CHP, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı Zonguldak 1. sıra, gazeteci yazar Mustafa Balbay’ı İzmir’den aday gösterirken, tutuksuz sanıklardan eski ATO Başkanı Aygün Ankara 2. Bölge 3. sıra adayı yapıldı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.