Ermenistan Paşinyan’dan Trump’ın Gazze Planına Destek Açıklaması

DESTEK AÇIKLAMALARI GELİYOR

ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze’de ateşkese ulaşmak için sunduğu barış planına yönelik destek ifadeleri gelmeye devam ediyor. Bu bağlamda dikkat çeken bir açıklama, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’dan geldi.

PAŞİNYAN TRUMP’IN GİRİŞİMİNİ DESTEKLİYOR

Paşinyan, ABD merkezli X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, “Gazze’deki savaşın sona ermesi için” Trump’ın girişimini desteklediklerini belirtti. Barış sürecinin önemi üzerinde duran Paşinyan, bu önerinin taraflar tarafından uygulanmasını ve barışın gecikmeden sağlanmasını beklediğini ifade etti.

TRUMP’IN BARİŞ PLANININ DETAYLARI

Beyaz Saray, Trump’ın “Gazze Çatışmasını Sonlandıracak Kapsamlı Plan” adlı 20 maddeden oluşan önerisini kamuoyuna açıkladı. Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, plan taraflarca kabul edilirse “savaşın” derhal biteceğini, İsrail’in Gazze’den kademeli olarak çekileceğini ve Gazze’de Hamas’ın rolünün olmadığı yeni bir sürecin başlayacağını, tüm esirlerin serbest kalacağını dile getirdi. Netanyahu ise bu planın “savaş hedeflerini gerçekleştirdiğini” belirterek, kendisinin de desteklediği yönünde açıklama yaptı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.