Esenyurt’ta CHP-DEM Parti işbirliği

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile DEM Partisi, İstanbul’un Esenyurt ilçesi konusunda anlaşmaya vardı. CHP’nin Esenyurt belediye meclis üyeliğini DEM Partisi’ne bıraktığı yönündeki söylentilere rağmen CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür bu iddiaların doğrulanmadığını belirtiyor.

Aday listelerini ilçe komitelerine sunmadan önce, CHP ve DEM Partisi arasında karşılıklı çıkarları ilgilendiren çeşitli noktalarda kapsamlı delegasyonlar arası görüşmeler yapıldı. Uzlaşı sağlanan alanlardan biri de İstanbul’un Esenyurt ilçesidir.

CHP, Esenyurt’a ilk başta Ali Gökmen’i aday gösterdi ancak sağlık sorunları nedeniyle Gökmen adaylığını geri çekti. Onun yerine, 2015 yılında HDP milletvekili adayı olan Ahmet Özer, CHP tarafından aday gösterildi.

CHP’nin Esenyurt belediye meclis üyeliğini DEM Partisi’ne devrettiği iddiası da dahil olmak üzere spekülasyonlar ortaya çıktı. Ancak bu iddia doğrulanmadı. Bu konudaki soru üzerine DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan net bir cevap vermedi. Bununla birlikte, Esenyurt’ta kentsel uzlaşma için bir uzlaşma sağlandığı teyit edilmektedir.

Yerel siyasetin dinamik dünyasında, stratejik işbirlikleri ve aday adaylıklarındaki değişimler seçimlerin gidişatını şekillendirebilir. Seçim kampanyası süreci devam ederken, Esenyurt’ta CHP ve DEM Partisi arasındaki ittifak, seçim ortamını etkileyebilecek olası gelişmeler veya stratejik hamleler açısından şüphesiz yakından izlenecektir.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İngiltere’de Epstein Krizi Genişliyor: İstifa Süreci Başladı

İngiltere Başbakanlık Genel Sekreteri Morgan McSweeney, Peter Mandelson'un Epstein ile olan bağlantıları nedeniyle Washington Büyükelçisi olarak atanmasını önerdikten sonra istifa etti.

Alperen Şengün NBA All-Star Kadrosuna Dahil Oldu

Alperen Şengün, basketbol dünyasında önemli bir başarıya imza atarak NBA All Star takımına seçildi.

Müzakere Sürecine Dair Açıklamalar Sürüyor

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD'nin müzakerelere yaklaşımından endişe duyduğunu belirtti. Müzakerenin tek seçenek olduğunu vurgularken, ABD saldırılarının İran'ı sindiremediğini söyledi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın Yeni Başkanı İsmet Dalcı

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanlığı'na İsmet Dalcı seçilirken, Eyüp Aksu'nun uzun süre devam eden dönemi sona erdi ve Aksu ibra edilmedi.

Fenerbahçe Talisca ile Sözleşme Uzatma Müjdesi Verdi

Fenerbahçe, futbolcu Talisca ile iki yıllık bir sözleşme yenilediğini duyurdu.