İSTANBUL’UN ŞİŞLİ İLÇESİNDEKİ NAR ÇİÇEĞİ SOKAĞI’NDAKİ GİZEM
Fulya Mahallesi’nde bulunan Nar Çiçeği Sokak, son 24 yılda yaşanan 2 faili meçhul cinayetle tekrar gündeme geldi. Sokak sakinleri, taciz edildiklerini ve esrarengiz giyinmiş adamlarla karşılaştıklarını dile getiriyor. Ancak bu olaylar, hala çözülemeyen bir gizem olarak kalmaya devam ediyor.
HABERDEKİ OLAYLAR VE TACİZ VAKALARI
Nar Çiçeği Sokak, Şişli ilçesine bağlı ve birçok faili meçhul cinayet ve taciz olayına ev sahipliği yapıyor. Hem yurt içinden hem de yurt dışından polis ekipleri tarafından yapılan geniş kapsamlı araştırmalara rağmen bu cinayet ve taciz vakalarının faili hala bulunabilmiş değil. Bu olaylar arasında en çok konuşulanı ise 15 yaşındaki Çağla Tuğaltay’ın trajik hikayesi oldu.
ÇAĞLA TUĞALTAY OLAYI VE SONRASI
2000 yılında yaşanan vahim olayda 15 yaşındaki Çağla Tuğaltay’ın hayatını kaybetmesiyle Türkiye genelinde büyük bir üzüntü yaratmıştı. Katilin bir türlü bulunamaması ve olayın aydınlatılamaması, hala insanların kafasında soru işaretleri bırakıyor. 2016 yılında, aynı sokakta ünlü dansçı Aynur Kanbur’un öldürülmesi ise bu gizemli olayları daha da derinleştirdi.
MAHALLEDEKİ TACİZ OLAYLARI
Nar Çiçeği Sokak’ta sadece cinayetler değil, aynı zamanda taciz olayları da yaşanıyordu. Modacı Müberra Yorgancıoğlu’na cinsel tacizde bulunan Tufan Gür ve seri tecavüzcü Şahin Öğüt gibi suçluların tutuklanması da mahalle sakinlerini endişelendiriyordu. Bu olaylar, hala çözülemeyen ve insanların korkuyla hatırladığı acı anılar olarak zihinlerde yerini koruyor.