“Faizde rekor seviye: Son 1 ayın zirvesinde!”

DÖVİZ PİYASALARINDA DOLAR/TL VE DİĞER PARA BİRİMLERİNİN DURUMU
Bugün dolar/tl 34,04 seviyesinden işlem görüyor. Dolar/tl dün yükseliş eğiliminde seyretti ve günü önceki kapanışa göre yüzde 0,4 artışla 34,0042’den tamamladı. Güne artışla başlayan dolar/tl, saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 34,04’ten işlem görüyor. Euro/tl aynı dakikalarda yüzde 0,3 artışla 37,67, sterlin/tl yüzde 0,1 primle 44,6960’dan satılıyor. Dolar endeksi ise şu sıralarda önceki kapanışın hemen altında 101,7 seviyesinde bulunuyor.

GECELİK FAİZLERİN SON DURUMU VE BEKLENTİLER
Gecelik TL faiz oranları (TLREF) dün yüzde 52,99 ile son 1 ayın en yüksek seviyesini gördü. Bu faiz oranı, finansal türev ürünlerde ve borçlanma araçlarında değişken faiz göstergesi olarak kullanılıyor. Bir bankanın döviz masası işlemcisi Reuters’a yaptığı açıklamada, “Ağustos ayında TL’deki değer kaybı sonrası eylül ayında beklentiler daha olumlu hale geldi” dedi. İşlemci, “Büyüme verilerinin ardından dün artan bir TL talebi gördük. TCMB’nin zorunlu karşılık adımlarının gecelik faizlerin politika faizinin altında kalmasına izin vermeyeceği izlenimi de önemliydi” ifadelerini kullandı.

DÖVİZ PİYASASINDA BEKLENTİLER VE KRİTİK HUSUSLAR
Döviz piyasasında bu hafta OVP beklentileri ve Fitch’in Türkiye için kredi notu güncellemesi kritik olacak. Geçen ayki olumsuz seyre rağmen, ekonomideki büyüme verileri ve TCMB’nin aldığı kararlar TL’nin değer kazanmasına yardımcı oluyor. Piyasalar, yakın zamanda yaşanabilecek gelişmeleri yakından takip ediyor ve bu unsurların döviz kurlarını nasıl etkileyeceğini görmek için bekleyişte.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.