Fas Adalet Bakanlığından Yapılan Açıklamaya Göre Yüzlerce Tutuklu ve Hükümlü İçin İndirimler Yapıldı
Fas Adalet Bakanlığı, yaptığı açıklamada, 638 tutuklu ve hükümlünün kararnameden yararlandığını duyurdu. Açıklamada, bu kapsamda 25 mahkumun kalan cezalarını çekmekten muaf tutulduğu, 453 kişinin cezalarında indirim yapıldığı vurgulandı.
Müebbet Hapis Cezasına Sahip 3 Faslı Hükümlü İçin de İndirim Uygulandı
Adalet Bakanlığı açıklamasında, Faslı 3 hükümlünün müebbet hapis cezalarında da indirime gidildiği belirtildi. Ayrıca tutuksuz yargılanan 157 kişinin de beraat ettiği ifade edildi.
Toplamda 638 Tutuklu ve Hükümlü İçin Yapılan Düzenlemeler Açıklandı
Fas Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, toplamda 638 tutuklu ve hükümlü için uygulanan düzenlemeler hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Bu kapsamda kararnameyle serbest bırakılan, cezalarında indirim yapılan ve beraat eden kişilerin sayıları belirtilirken, adalet sistemindeki değişikliklerin etkileri vurgulandı.