GÖRÜŞMELER VE AÇIKLAMALAR
Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ankara’daki genel merkezde düzenlediği İl Başkanları Toplantısı öncesi gündeme dair önemli bilgiler paylaştı. Cumhurbaşkanı adayı olduğunu yineleyen Erbakan, seçimler konusunda ittifak kurabilecekleri partileri sıraladı.
KAPILARIMIZ HERKESE AÇIK
AK Parti içindeki küskün milli görüşçülerin geri dönme ihtimaline yönelik soruya yanıt veren Fatih Erbakan, “Bize gelmek isteyen herkese kapımız açık. Partimizin bu büyüme ve katılımlarla ilgili potansiyeli yüksek. Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisiyiz. Üye sayısı ve oy oranı bakımından bu ortada. Türkiye’nin en büyük üçüncü partisiyiz. Bu nedenle büyüme potansiyeli her zaman var. Hedefimiz bu yıl sonunda 1 milyon üyeye ulaşmak.” dedi.
CUMHUR İTTİFAKI’NA YENİ BİR YAKLAŞIM
Cumhurbaşkanı adaylığını açıkladıklarını hatırlatan Erbakan, “Bununla ilgili bir geri dönüş söz konusu değil. Cumhur İttifakı ile tekrardan bir birlikteliğin artık mümkün olmadığını net bir şekilde ifade ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
YRP’nin baraj sorunu olmadığını belirten Erbakan, “Biz 520 bin üye ile yüzde 7 oy oranına ulaşmıştık yerel seçimde. Bugün 650 bin üye ile daha da yukarıda olduğumuzu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ
YRP’nin baraj sorunu olmamasına rağmen daha güçlü bir şekilde seçimlere katılmak ve bir sinerji oluşturmak amacıyla milletvekili seçimlerinde ittifak yapma sinyalini veren Erbakan, “Bu konuda Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi ile ittifak kurma ihtimalimiz olabilir. Ancak şu ana kadar herhangi bir görüşme veya adımımız olmadı. İttifak olmasa da barajı aşma problemimiz yok.” dedi.