GÜNDEMDEKİ AÇIKLAMALAR
Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ankara’da partisinin genel merkezinde gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısı öncesi gündeme dair önemli ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı adayı olduğunu yineleyen Erbakan, seçimlerde ittifak kurabilecekleri partileri sıraladı. “Bize gelmek isteyen herkese kapımız açık” diyen Erbakan, AK Parti içindeki küskün milli görüşçülerin partiye dönüş ihtimali hakkında da açıklamalarda bulundu.
PARTİ BÜYÜMESİ VE HEDEFLER
Fatih Erbakan, “Partimizin bu büyüme ve katılımlarla ilgili potansiyeli yüksek. Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisiyiz. Üye sayısı ve oy oranı bakımından bu ortada. Türkiye’nin en büyük üçüncü partisiyiz. Bu nedenle büyüme potansiyeli her zaman var. Hedefimiz bu yıl sonunda 1 milyon üyeye ulaşmak” şeklinde konuştu. Cumhur İttifakı ile tekrar bir birliktelik olamayacağını da net bir şekilde ifade etti.
ÜYE SAYISI VE İTTİFAK İHTİMALİ
Cumhurbaşkanı adaylığını açıkladıklarını belirten Erbakan, YRP’nin baraj sorunu olmadığını vurgulayarak, “Biz 520 bin üye ile yüzde 7 oy oranına ulaşmıştık yerel seçimde. Bugün 650 bin üye ile daha da yukarıda olduğumuzu düşünüyoruz” ifadesini kullandı. Ayrıca, seçimlere daha güçlü girmek ve bir sinerji oluşturmak için milletvekili seçimlerinde Gelecek Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi gibi partiler ile ittifak yapabileceklerinin sinyalini verdi. Ancak, bu konuda şu ana kadar herhangi bir görüşme veya adım olmadığını da belirtti.