FBI, Sızıntı İle İlgili Soruşturma Başlattı

PENTAGON’UN HAZIRLADIĞI RAPORUN SIĞDIRILMASI ÜZERİNE SORUŞTURMA

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Pentagon’un istihbarat birimi Savunma İstihbarat Ajansı tarafından hazırlanan ve ABD’nin İran’a yönelik saldırılarına dair bir ön raporun medyaya sızmasıyla ilgili bir soruşturma başlatıldığını duyurdu. Hegseth, NATO Zirvesi için bulunduğu Lahey’de gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’nin İran’a gerçekleştirdiği hava işlemlerinin ülkenin nükleer kapasitesini yok ettiğini bir kez daha vurguladı. Hegseth, “çok gizli” olarak tanımladığı raporun sızdırılmasıyla alakalı medyada yer alan bilgilerin “siyasi amaçlı” olduğunu iddia etti.

Hegseth, “Şu an Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile birlikte bu raporun sızdırılması hakkında inceleme başlattık. Bu değerlendirme iç amaçlıydı ve CNN ile diğerleri çok başarılı durumda olan Başkanı karalamaya çalıştı” dedi. ABD Başkanı Donald Trump’ın basın toplantısında da konuşan Hegseth, hava bombalarının hedeflerine tam isabet ettiğini ve beklenen hasarı verdiğini savunarak, “Bunu İran da biliyor” şeklinde ifade etti. Hegseth, raporu eleştiren medyaya hitap ederek, “Fordo’da yaşananları değerlendirmek istiyorsanız, büyük bir kürek alıp derinlemesine kazmanız gerekir çünkü İran’ın nükleer programı yok edildi” diye belirtti.

BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karoline Leavitt, basın mensuplarına FBI’ın “yasa dışı olan sızıntının kaynağını” araştırdığını aktararak, CNN’nin haberlerinin İran’ın nükleer tesislerinin “tamamen yok edildiği gerçeğini” değiştirmediğini vurguladı. Leavitt, raporu ilk olarak yazan CNN ve New York Times’ın Trump ve ordu mensuplarına karşı “iğrenç” bir iş yaptığını ifade ederken, sızıntının kaynağının bulunması durumunda “hapse atılması gerektiği” değerlendirmesinde bulundu.

CNN’DEN GELEN DEĞERLENDİRME

CNN’in gündeme getirdiği, ABD tarafından hazırlanan bir ön istihbarat değerlendirmesinde, ABD’nin İran’ın 3 nükleer tesisine düzenlediği hava saldırılarının, İran’ın nükleer programının temel yapısını yok etmediği, yalnızca muhtemelen aylarca geri götürdüğü belirtilmişti. ABD Başkanı Donald Trump, 21 Haziran’da ABD B-2 uçaklarının İran’ın Fordo, Natanz ve İsfahan nükleer tesislerine hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurmuş, saldırıların İran’ın nükleer zenginleştirme tesislerini “tamamen ve bütünüyle yok ettiğini” öne sürmüştü.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.