Fener Rum Patrikhanesi: Büyükada Otel Olacak

BÜYÜKADA’DA TARİHİ YETİMHANE DÖNÜŞÜYOR

Fener Rum Patrikhanesi, uzun bir süre kullanım dışı kalan tarihi Rum Yetimhanesi binasını otele dönüştürme kararı aldı. Binanın geleceği üzerine görüşmeler, Patrikhanenin karar organı Sen Sinod Meclisi toplantısında ele alındı. Bu konuda yapılan açıklama ise şu şekilde: “3 Haziran 2025 Salı günü, İstanbul Rum Patrikhanesi’nin Kutsal ve Mukaddes Sinodu, mutad toplantısında, Büyükada Rum Ortodoks Yetimhanesi binasının geleceği ile ilgili günümüze kadar yapılan yoğun çalışmaları ve bu tarihi binanın şehrimize tekrar kazandırılma olanak ve imkânlarını, toplumumuz kanaat önderlerinden Sayın Laki Vingas’ın detaylı bilgilendirmesinden sonra ele aldı.”

1960’lı yıllarda faaliyetleri durdurulan ve zamanla tahribata uğrayan ahşap Yetimhane kompleksinin restorasyonu için çeşitli finansman girişimleri maalesef sonuçsuz kaldı. Patrik Hazretleri ve Sen Sinod üyeleri, Patrikhane tarafından hazırlanan fonksiyon belirleme raporlarını inceledikten sonra, “söz konusu alanda Adanın mimari ve sosyal karakterine uygun, çevreye özen göstererek ekolojik bina standartlarına uyumlu turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi” için oybirliğiyle karar aldılar.

Bu karar, uzun yıllar boyunca cemaatin ihtiyaçlarına hizmet eden Rum Yetimhanesi’nin mirasına saygı gösterilerek alınmış olup, Prens Adaları’nın ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacağı inancıyla kabul edildi. Patrikhanenin bu kararı hayata geçirmesi için gerekli somut adımlar, önümüzdeki günlerde uzman ekipler aracılığıyla belirlenecek.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Bakırköy’de Silahlı Suç Örgütüne Operasyon Gerçekleşti

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasıyla gerçekleştirilen operasyonda, 'Çirkinler' adlı silahlı suç örgütüne mensup 7 kişi tutuklandı.

Tayland Ordusu Kamboçya İle Sınır Çatışmalarında Kontrolü Ele Geçirdi

Tayland medyası, ordunun Kamboçya ile yaşanan çatışmalarda Chong An Ma sınır bölgesindeki stratejik noktaları tamamen ele geçirdiğini bildirdi.

FAA Uyardı: Venezüella Hava Sahasında Riskler Artıyor

ABD Federal Havacılık İdaresi, Venezuela'daki artan askeri hareketliliğin uçuşlar için tüm irtifalarda risk yarattığını duyurdu.

Trump’tan Venezuela’ya Yönelik Petrol Tankeri Blokajı Talimatı

ABD Başkanı Trump, Venezuela'nın donanma tarafından kuşatıldığını ve hükümetin terör örgütü olarak sınıflandırıldığını duyurdu. Ayrıca, yaptırım altındaki petrol tankerlerine abluka getirileceğini belirtti.

Muğla’da Yasa Dışı Göçmen Operasyonu: 82 Yakalandı

Muğla'da yapılan bir operasyonla, bir evde 82 kaçak göçmen tespit edilerek yakalandı.