SARILACİVERTLİ KULÜBÜN AÇIKLAMASI
Sarı-lacivertli kulüp, Başkan Ali Koç’un imzasıyla yayımlanan bir mesajda, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın açıklamalarını eleştirdi. Mesajda, “Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın yaptığı açıklamalar, seviyesizliğin, çarpıtmanın ve ucuz siyasetin en açık örneklerinden biridir” ifadesine yer verildi.
3 TEMMUZ’UN ANLAMINA VURGU
Açıklamada, “Şunu herkes bilmelidir: – 3 Temmuz, FETÖ’nün bu ülkeye kurduğu en büyük kumpasın adıdır. – O kumpasın en büyük mağduru, en ağır bedeli ödeyen kulüp de Fenerbahçe’dir. – Bu gerçek, sadece camiamızın değil; devletimizin ve Cumhurbaşkanlığımızın da tescil ettiği bir hakikattir” denildi. Fenerbahçe’nin tarihine de atıfta bulunularak, “Fenerbahçe, bu ülkenin bağımsızlığı için FETÖ’ye karşı göğsünü siper etmiş, milyonların direnişiyle tarihe altın harflerle geçmiş bir camiadır” ifadeleri kullanıldı.
KUMPASLARA BOYANMAYACAKLAR
Mesajda, “Fenerbahçe, o gün yapayalnızken de kumpaslara boyun eğmedi, bugün de eğmeyecek. Camiamız bir ve bütün olduğu sürece, ne FETÖ’nün artıkları ne de ucuz kahramanlık peşinde koşanlar karşımızda duramaz” denildi. Ayrıca, “2010 – 2011 şampiyonu, şanla şerefle Fenerbahçe’dir, şampiyonluğumuzun nişanesi kupamız da müzemizdedir” ifadesiyle kulübün tarihsel başarılarına vurgu yapıldı.
GELECEKTEKİ YOL HARİTASI
Son olarak, “Fenerbahçe’ye şikeci diyen bir başkanın arkasında durmam, durmayız! Ertuğrul Doğan başkanlığı bırakana kadar Kulüpler Birliği faaliyetlerimizi durduruyoruz” şeklinde bir mesaj verildi. Fenerbahçe, tarihinin temizliğini ve kimliğini koruyarak, “Fenerbahçe’nin adı lekesizdir, alnı aktır, tarihi tertemizdir” dedi.