AÇIKLAMADA GEÇEN JARGONUN DEĞERLENDİRİLMESİ
Sarı-lacivertli kulüpten, Başkan Ali Koç’un imzasıyla yapılan açıklamada “Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın yaptığı açıklamalar, seviyesizliğin, çarpıtmanın ve ucuz siyasetin en açık örneklerinden biridir.” ifadesi kullanıldı. Başkan Koç, 3 Temmuz’un “FETÖ’nün bu ülkeye kurduğu en büyük kumpasın adı” olduğunu belirtti.
KULÜBÜN MAĞDURİYETİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Koç, o kumpasın “en büyük mağduru” olarak Fenerbahçe’yi gösterdi ve bu gerçeğin sadece kulüp için değil, devlet ve Cumhurbaşkanlığı tarafından da tescillendiğini vurguladı. “Cumhurbaşkanlığımızın sitesinde ‘Fenerbahçe üzerinden futbol sektörünü ele geçirme girişimi’ olarak yer verilen bu alçak kumpasa hala ‘şike’ diyenlerin aslında kimin değirmenine su taşıdığı açıktır.” ifadeleri dikkat çekti.
MÜCADELENİN ANLAMINI VURGULADI
“Fenerbahçe, bu ülkenin bağımsızlığı için FETÖ’ye karşı göğsünü siper etmiş, milyonların direnişiyle tarihe altın harflerle geçmiş bir camiadır.” diyerek camianın tarihsel önemine vurgu yapan Koç, 3 Temmuz’un alın terleriyle kazanılmış büyük bir zafer olduğunu da ekledi.
KULÜPLER BİRLİĞİ FAALİYETLERİ SÜRECEK
Açıklamada, “Fenerbahçe, o gün yapayalnızken de kumpaslara boyun eğmedi, bugün de eğmeyecek.” denildi. Başkan Koç, “Ertuğrul Doğan başkanlığı bırakana kadar Kulüpler Birliği faaliyetlerimizi durduruyoruz.” şeklinde ifade ettiği bir duruş sergiledi.
TARİHİ GERÇEKLERİN ALTINI ÇİZDİ
Fenerbahçe’nin isminin lekesiz olduğu ve tarihlerinin temiz olduğu vurgulandı. Koç, “Kimse bu gerçeği değiştiremez, değiştirmeye de gücü yetmez.” diyerek kapanış yaptı.