FETÖ Firarisi Akın İpek’in Beyaz Köşk’ü Satıldı

BEYAZ KÖŞK’ÜN SATIŞI

İstanbul Boğazı’nın en kıymetli noktalarından biri olan Bebek’te yer alan ve FETÖ firarisi Akın İpek’e ait Beyaz Köşk, uzun süren satış sürecinin sonunda dördüncü ihalede el değiştirmiş. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada ihalenin KDV dahil 1 milyar 116 milyon lira ile sonuçlandığını belirtmiş ancak alıcıyı açıklamamış. Aradan geçen süre zarfında, köşkü önemli denizcilik ve tekstil alanındaki isimlerden Ali Bekmezci’nin satın aldığı öğrenilmiş. Bekmezci, tekstil sektöründe büyüyen BEKS Çorap ve İç Giyim ile İstanbul merkezli gemi yönetim ve armatörlük şirketi Beks Shipping’in sahibi. Çorap ve iç çamaşırı üretiminden dünyanın önde gelen armatörlerinden biri haline dönüşmüş.

ALI BEKMEZCİ’NİN ŞİRKETİ

Tekstil sektörünün önde gelen isimlerinden Bekmezci Ailesi’nin iştiraki olan Beks Denizcilik, 2021’de denizciliğe hızlı bir giriş yaparak 5 gemi yatırımı gerçekleştirmiş. Bu şirket, filosundaki birçok gemi ve tankerle navlun fırsatını değerlendiren bir yatırımcı haline gelmiş. Ali Bekmezci, Beks Denizcilik altında kuru yük ve tanker ağırlıklı bir filoyu yönetiyor; şirket navlun taşımacılığı ve gemi alım-satımı gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. Beks, geçmişte Rusya ile bağlantılı yaptırım tartışmalarında kamuoyunun gündemine gelmiş; şirket bu süreçte tüm faaliyetlerinin uluslararası hukuk çerçevesinde yürütüldüğünü belirtmiş.

Satış süreci, üç başarısız ihalenin ardından dördüncü denemede sonuçlanmış. İlk ihale geçen yıl mayısta 750 milyon lira muhammen bedelle gerçekleştirilmiş ama alıcı bulunamamış. Bu yıl 950 milyon lira + KDV ile tekrarlanan ihale, talep yetersizliği nedeniyle iptal edilmiş; yaz aylarında bedel 925 milyon liraya düşürülmüş fakat bu sefer de sonuç alınamamış. Son ihalede ise başlangıç bedeli 810 milyon lira + KDV olarak belirlenmiş ve önceki denemelere göre 115 milyon liralık bir indirim yapılmış. Nihayetinde, 1 milyar 116 milyon lira (KDV dahil) seviyesindeki satış başarıyla gerçekleşmiş. Koza Altın, yönetim kurulu onayının ardından tapu devrinin hızlı bir şekilde tamamlanacağını ifade etmiş. Köşkün satışı, Akın İpek’in yurt dışında bulunmasının ardından mal varlıklarının TMSF gözetimine geçmesiyle başlatılan tasfiye ve gelirleştirme adımlarının en belirgin halkalarından biri olmuş. Boğaz hattındaki bu özel taşınmazın yıllardır alıcı bulamaması, yüksek fiyat seviyeleri ve belirsiz piyasa koşullarıyla açıklanıyor. Dördüncü ihalede “açık teklif ve açık artırma” yöntemiyle yapılan sonuçta, sürecin en kritik aşaması geçmiş oldu.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.