Filistinli Esirler Coşkuyla Karşılandı

İsrail’in Gazze Şeridi’nde iki yılı aşan saldırılarının ardından yapılan ateşkes anlaşmasında önemli gelişmeler yaşandı. Gazze’deki İsrailli rehineler ve İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirler serbest kaldı. Hamas, sabah saatlerinde 20 rehinenin ismini duyurdu. İlk olarak, İsrail Kanal 12 televizyonunun aktardığına göre, rehinelerden 7’sinin Kızılhaç’a teslim edildiği bildirildi. İsrail ordusu, rehineleri Kızılhaç’tan aldığını belirterek, bu rehinelerin İsrail topraklarına giriş yaptığını açıkladı. Kızılhaç daha sonra kalan 13 rehineyi Hamas’tan teslim aldı. Böylece, Hamas Gazze’deki tüm İsrailli rehineleri bırakmış oldu ve durum, İsrail ordusu tarafından doğrulandı.

REHİNE TESLİMİ

Kızılhaç, ayrıca Gazze Şeridi’nden iki İsrailli esirin cenazesini aldığını, iki cenazeyi daha teslim alacağını bildirdi. Diğer cenazelerin de ilerleyen saatlerde teslim alınacağı belirtildi. Teslim işleminin ardından, Filistinli tutukluların İsrail hapishanelerinden kalkan otobüslerle yola çıktığı öğrenildi. İsrail, ateşkes anlaşması çerçevesinde 1968 Filistinli esiri serbest bıraktı. Filistinliler, serbest kalan esirleri Batı Şeria ve Han Yunus’ta büyük bir coşkuyla karşıladı.

FİLİSTİNLİ ESİRLERİN SEVİNCİ

İsrail, Gazze’deki ateşkes anlaşması kapsamında 1968 Filistinli esiri serbest bıraktı. Filistin resmi ajansı WAFA’nın verdiği bilgilere göre, anlaşma çerçevesinde İsrail’in güneyinde yer alan Ketziot Hapishanesi’ndeki Filistinli esirlerin salıverildiği ifade edildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.