KAHİRAMANMARAŞ’TA YAŞANAN DEPREM VE TUTUKLAMA
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi sırasında Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi’ndeki Palmiye Sitesi’nin 3 bloku yıkıldı. Bu olayda 150 kişi hayatını kaybetti ve 16 kişi yaralandı. Müteahhit Hacı Ahmet Ersoy ve jeoloji mühendisi Ömer Tarakçıoğlu serbest bırakılırken, müteahhit Ali Babaoğlu tutuklandı. Babaoğlu, firari olarak İzmir’de yakalandı. Babaoğlu’nun avukatı, müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını talep etti.
ALİ BABAOĞLU’NUN SAVUNMASI
Ali Babaoğlu, ifadesinde deprem gecesi travma geçirip bunalıma girdiğini ve müteahhitlik yaptığını belirtti. Binanın ruhsata uygun olduğunu, yapı denetim kanununa göre 15 yıl sorumlu olduklarını savundu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden alınan raporun eksiklikler içerdiğini ve yeniden değerlendirme yapılarak yeni bir rapor alınmasını talep etti. Karotların yanlış alındığını ileri sürdü ve tutuksuz yargılanmak üzere tahliye talep etti.
KARAR VE GEREKÇESİ
Mahkeme heyeti, Babaoğlu’nun tutuklanmasına karar verdi. Kararda, işlenen suça dair delillerin ve kaçma, delilleri karartma şüphesinin bulunduğu belirtildi. Uzun süredir firari olan Babaoğlu’nun tutuklanmasının ölçülü olduğu ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı ifade edildi. Babaoğlu’nun tutuklanmasına karar verildi.
Firari müteahhitten pişkin savunma: ‘Bunalıma girdim, yazlığa kaçtım’