Zarrab davasından son gelişmeler

Amerika Birleşik Devletleri'nin İran'a uyguladığı ambargoyu delmek suçundan yargılanan Reza Zarrab'ın suçlamaları kabul ettiği ve Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'ya karşı tanıklık yapmak üzere yarın mahkemeye getirileceği öğrenildi.

Öte yandan, Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın duruşması için seçilen 12 asil üye 6 kadın 6 erkekten oluşuyor.

New York'taki Hakan Atilla davası devam ediyor.

ABD vatandaşları için zorunluluk olan jüri üyeliği için adaylara ömürleri boyunca iki veya üç defa çağrı yapılıyor.  Adaylar, çok önemli bir mazeret gösteremedikleri durumda mahkemeye gelmek zorundalar.

Ellerindeki çağrı mektuplarında gösterilen zamanda mahkeme binasına gelen yaklaşık 500 aday önce büyük bir salonda toplandıktan sonra, çekiliş yöntemi ile gidecekleri duruşma salonu belirleniyor.  Her birine tanıtıcı numara verilen adaylar duruşma salonuna gittiklerinde onları daha ismini bile bilmedikleri davanın hakimi, savcıları, avukatları ve sanıkları ayakta karşılıyor.

Atilla’nın davasına seçilen 82 adaya davanın kısa bir tanıtımını yapan Hakim Berman, önce herkese davayla ilişkili şahıs ve kurumların isimlerinin yeraldığı listeyi verip bunlardan kimseyi tanıyıp tanımadıklarını sordu. Ayrıca, dava hakkında ne kadar bilgiye sahip olup olmadıklarını soordu. Adayların hiçbiri davayı ve isimleri tanımadıklarını söylerken 4 kişi daha önce Türkiye’ye gittiklerini söyledi.

Ardından siyah kutu içine yerleştirilmiş numaralardan seçilen adaylar tek tek kürsüye çağrılıp avukat ve savcının duyabileceği şekilde özel sorular yönetildi.
Aday sayısını 38’e indiren  hakim daha sonra avukat ve savcılarla birlikte farklı bir salona geçip bir saat görüştükten sonra asil 12 üye ve 6 yedek üye üzerinde anlaştılar.

Asil Jüri üyeleri

Koltuk numarasına göre

1-    Erkek. Orta Asyalı, ilkokul öğretmeni
2-    Kadın. Güzel Sanatlar mezunu, teknik tasarımcı
3-    Kadın. Hemşire, eşi emekli avukat
4-    Kadın. Hastanede çalışıyor
5-    Kadın. Daha önce jüride bulunmuş. Dini kitaplar okumayı seviyor, yatırımcı, panelist.
6-    Erkek, Lise öğretmeni
7-    Erkek. Sivil mühendis
8-    Kadın. Hemşire, Harlem’de yaşıyor.  Siyah
9-    Erkek. daha önce jüri üyeliği yapmış. Ekonomi yüksek lisansı var.
10-Kadın. Metin yazarı, Manhattan’da yaşıyor
11-Erkek. Spor eğitimcisi, spor programları izliyor.
12-Erkek. Gençlik yıllarında kızkardeşi öldürülmüş. Grafik tasarımcısı, eşi avukat

Yedek üyeler:

13-Erkek. Bir otomotiv şirketinde çalışıyor. Ekonomi eğitimi var. NY Times ve Wall Street Journal Gazeteleri okuyor
14-Kadın. 2 defa jüri üyeliği yapmış. Belediyede müfettiş ve analizci olarak çalışıyor.
15- Erkek. Jüride bulunmuş. Oto tamircisi, Hızlı otomobiller inşaa ettiğini söylüyor. Spor yapmayı ve izlemeyi seviyor.
16-Kadın. Manhattan’da yaşıyor. Güzel Sanatlar okumuş. İletişim direktörü olarak çalışıyor. NY Magazin ve NY Times okuyor.
17-Erkek. Siyah, Westchester’da yaşıyor. 24 yıldır eğitim danışmanı olarak çalışıyor. Daily News gazetesi okuyor
18- Erkek. Manhattan’da yaşıyor.  Finans sektöründe çalışıyor. Seyahat kitapları okuyor. CNN izleyip yoga yapıyor

HÜRRİYET

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.