Gaziantep’te Mühürlenen Kasap Bozuk Etler Satıyordu

DENETİMLERİN YAPILDIĞI GAZİANTEP’TEKİ İŞLETMELER

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde zabıta ekipleri, halkın sağlığını ve hijyen kurallarını hiçe sayan işletmelere yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. 75. Yıl Mahallesi’ndeki bir kasap dükkanına düzenlenen baskın sonucunda ekipler, son derece rahatsız edici bir düzenek buldu. Yapılan incelemede, kasabın et çekme makinesinin bulunduğu alanda özel bir sistem oluşturularak hijyenik etlerin gizli bölmelere gönderildiği, bozulmuş etlerin ise doğranarak vatandaşa sunulduğu tespit edildi. Bu skandal durumun ardından, hijyen kurallarını ihlal eden kasap dükkanı zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

BİLGİ PAYLAŞIMLARIYLA TEHDİTLER ORTAYA ÇIKIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Gaziantep Şahinbey’de gerçekleştirilen gıda denetimlerinin detaylarına yer verildi. Gıda kontrol görevlileri ve Şahinbey Belediyesi’nin işbirliğiyle yapılan denetimler sonucunda, kıyma makinelerine gizlenmiş sistemle tavuk taşlığı, çeşitli sakatatlar ve bozulmuş etlerin kıymaya karıştırıldığı belirlendi. Söz konusu bozuk etler, borular aracılığıyla makinaya aktarılmakta olup, bu durum halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Bakanlık, denetimler sonucunda 286 kilogram bozulmuş kırmızı et, beyaz et ve tavuk taşlığı, ayrıca 16 teneke izlenebilirliği olmayan zeytinyağı ile 9 kova salçanın imha edildiğini açıkladı. İşletme hakkında yasal süreç başlatılırken, Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunuldu. Şahinbey Belediyesi, işletmenin ruhsatını iptal ederek kapattı. Gıda güvenilirliğini koruma kararlılığı vurgulandı.

GÜVENİLİR GIDA VURGUSUYLA KAPSAMLI AÇIKLAMALAR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konu hakkında yaptığı paylaşımda, güvenilir gıdanın en önemli konular arasında olduğunu belirtti. Yumaklı, “Yoğun gıda denetimlerimiz sayesinde vatandaşımızın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmıyoruz. Özveriyle çalışan gıda kontrol görevlilerimize ve bu konuda bizimle koordinasyon içinde olan yerel yönetimlerimize teşekkür ediyorum” diyerek, denetimlerin sıklaştırılacağını ve gıda güvenliğinin sağlanacağını vurguladı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Bayern Münih’te Boey İçin Ocak Ayrılığı Beklentisi

Galatasaray'dan Bayern Münih'e 30 milyon euroya transfer olan Sacha Boey, ocak ayında yeni bir kulübe geçiş yapmayı planlıyor.

Gedson Fernandes İçin 45 Milyon Euro Şartı

Süper Lig'de Beşiktaş'ta parlayan Gedson Fernandes, Spartak Moskova'ya transfer olduktan sonra bonservis bedeli belirlendiği bilgisi Rus medyasında yer aldı.

Fenerbahçe Başkanından Sörloth İçin Kesin Talimat

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, futbol direktörü Devin Özek'e Alexander Sörloth'un transferi için gereken tüm çabaların gösterilmesini istedi.

Uyuşturucu İddialarının Merkezinde Sercan Yaşar Var

Türkiye'de ünlüler arasında genişleyen uyuşturucu soruşturması, Ekim'de yapılan operasyonla başladı. Fenomen Sercan Yaşar'ın itirafları sonrası televizyon spikerleri de gözaltına alındı.

Uyuşturucu Soruşturmasında Gözaltına Alınan İsimler Tutuklandı

Türkiye'de medya sektörünü etkileyen soruşturmada, görevden alınan genel yayın yönetmeninin de adının geçtiği dosyada, bir spikerin şok edici ifadeleri gün yüzüne çıktı.