Gazze’de ateşkes sağlansa da acıların izleri hâlâ tazeliğini koruyor. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden gelen açıklamada, savaş süresince hayatını kaybeden gazetecilere dair bilgiler verildi.
TOPLAM 255 GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ
Filistinli gazeteci Salih el-Caferavi’nin, dün İsrail’in Gazze Şeridi’ni işgal ettiği dönemde silahlandırdığı çeteler tarafından öldürüldüğü hatırlatıldı. Caferavi’nin hayatını kaybetmesiyle, Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde yaşamını yitiren gazeteci sayısı 255’e ulaştı.
ABD YÖNETİMİ VE AVRUPA DA SORUMLU
Filistinli gazetecilere yönelik katliamın, suikastların ve hedef alınmaların sert bir dille kınandığı açıklamada, uluslararası basın kuruluşlarına Gazze’deki Filistinli gazetecilere yapılan sistematik suçları kınama çağrısı yapıldı. Açıklamada, İsrail’in yanı sıra bu duruma neden olan silahlandırdığı çetelerin, ABD yönetiminin ve bazı Avrupa ülkelerinin de sorumlu tutulduğu belirtildi.
DÜN BİR GAZETECİ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ
Gazze Şeridi’ndeki gazetecilerin korunması ve hedef alınmalarının sonlandırılması talep edildi. Dün, sosyal ağlarda tanınan bir Filistinli gazetecinin, İsrail’in desteklediği çeteler tarafından öldürüldüğü bilgisi paylaşıldı.
DÜNYACA TANINIYORDU
ABD merkezli Instagram hesabında 330 binden fazla takipçiye sahip olan Caferavi, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım sırasında Filistinli halkın yaşadığı sıkıntıları aktarıyor, bu durumla Arap dünyasında tanınmıştı. İsrail ordusunun ise Caferavi’nin paylaşımlarına yönelik karşı açıklamalar yaptığı ve kendisini hedef gösterdiği bildirildi.