“Gazze’deki Saldırılar Sağlık Sistemini Çöktürüyor.”

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARI SÜRECEK

İsrail, 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bu askeri saldırıların Gazze’deki sağlık sistemini tamamen çöküşe sürüklediğini ifade ediyor. Sosyal medyada paylaşılan bir mesajında “Gazze’deki yoğun askeri saldırılar sağlık sistemini çökmeye itiyor.” ifadelerini kullanan DSÖ, Gazze Şeridi’ndeki hastanelerin en az yüzde 94’ünün ya hasarlı ya da yok edildiğini belirtiyor.

GAZZE’DEKİ HASTANELERİN DURUMU

Paylaşıma göre, Gazze’deki 36 hastaneden yalnızca 19’u kısmen işlevini sürdürebiliyor. “Hastaneler asla hedef alınmamalı” mesajı veren DSÖ, saldırılar ve artan düşmanlıklar nedeniyle son bir hafta içinde 4 büyük hastanenin kapandığını da bildirdi. Gazze’nin kuzey kesimi, sağlık hizmetlerinden neredeyse tamamen mahrum kalırken, güneydeki birkaç hastane ise aşırı yoğunluk nedeniyle kapatma riski ile karşı karşıya bulunuyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.