Gıda Satışı İçin Karekod Zorunlu

KAREKOD ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı “Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik”, 8 Mayıs 2025 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenleme ile gıda satış ve toplu tüketim alanlarında gıda işletmesi karekodunun, tüketicilerin görebileceği bir konumda bulunması zorunlu hale geldi.

İŞLETMELERE 60 GÜN UYUM SÜRESİ

Yönetmelik çerçevesinde, marketler, restoranlar ve diğer gıda satış ile toplu tüketim yerleri, işletme karekodlarını müşterilerin rahatlıkla görebileceği şekilde bulundurmak zorunda. Bu karekodlar, işletmelerin gıda güvenilirliği ve denetim bilgilerine ulaşım sağlıyor, bu da tüketici güvenini artırmayı hedefliyor. Uygulama ile ilgili detaylar, Bakanlık tarafından resmi internet sitesinde yayımlanacak usul ve esaslarla belirginleşecek.

Gıda işletmelerinin karekod zorunluluğuna uyum sağlaması için 60 günlük bir geçiş süresi verildi. Bu süre, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulamaya dair usul ve esasları resmi internet sitesinde duyurmasından itibaren başlayacak. İşletmelerin bu süre içinde karekod sistemini hayata geçirmeleri gerekiyor. Bakanlık, denetimlerle uygulamanın takibini gerçekleştirecek.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kırklareli’nde Özel Harekat Desteğiyle Uyuşturucu Operasyonu

Kırklareli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarına özel harekat ekipleri de katıldı. Operasyonların detayları ve etkileri henüz açıklanmadı.

Safranbolu’nun Tarihi Konağına Ödül Töreni Düzenlendi

Safranbolu'da restore edilen Rauf Beyler Evi, 'Sürdürülebilir Koruma' ödülünü kazandı. Bu ödül, yapılan restorasyon uygulamasının başarısını onurlandırıyor.

Tofaş Tırla Çarpıştı: Sürücü Yaralandı

Hatay'da bir Tofaş otomobili, tırla çarpışarak ikiye bölündü; sürücü yaralandı.

Kayseri’de Atölyede Meydana Gelen Yangın Kontrol Altına Alındı

Kayseri'nin Kocasinan ilçesindeki masa sandalye atölyesinde çıkan yangın, müdahale eden ekipler tarafından kontrol altına alındı. Yangının nedeni araştırılıyor.

Edirne’de Boş Apartmanda Yangın: Çatıya Sıçradı

Edirne'de bir apartmanın çatısında yangın meydana geldi. Olay, çevrede paniğe yol açtı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.