OLAYIN SEBEBİ İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Şarkıcı Gül Tut, halk arasında Güllü olarak tanınıyor, 26 Eylül’de Yalova’nın Çınarcık ilçesindeki evinin 5. katındaki terastan düşerek hayatını kaybetti. Olayın ardından Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı.
GÜVENLİK KAMERASI İNCELEMELERİ DEVAM EDİYOR
Güllü’nün evindeki yapay zekâ destekli güvenlik kameralarının polis ekiplerince incelendiği bildirildi. Bu sistemin ses ve hareket odaklı kayıt yaptığı için bazı görüntülerde kesintiler olduğu, bu durumun teknik sistemden kaynaklandığı belirlendi. İncelemelerin detaylı analiz için Bursa Bölge Kriminal Laboratuvarı’na gönderildiği ifade edildi.
ÇEVREDE ŞÜPHELİ BİR DURUM TESPİT EDİLMEDİ
Soruşturma kapsamında çevresindeki kamera kayıtları gözden geçirildi ve komşularla görüşmeler yapıldı. Elde edilen bilgilere göre, olay günü evde veya çevresinde herhangi bir şüpheli durumun meydana gelmediği kaydedildi.
ÖNCEKİ DÜŞME VAKASI GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
Araştırmalar sırasında, Güllü’nün daha önce evinin kaygan zemininde düştüğü ve bu durumun hastane kayıtlarına geçiş yaptığı öğrenildi. Düşme olayını polise bildirdiği bilgisi de mevcut.
OĞULUNUN AÇIKLAMASI YANINDA BAHSETTİĞİ BİR DURUM VAR
Şarkıcının oğlu Tuğberk Yağız Gülter, olay günü İstanbul’da bulunduğunu ve kız kardeşinin kendisine annesinin düştüğünü söylediğini aktardı. Güvenlik kamerası kayıtlarını çevrim içi izlediğini belirten Gülter, annesinin tuvaletten çıktıktan sonra yüksek sesle Roman havası açtığını ifade etti. Ablasının çığlık attığını ve olayın hemen ardından hastaneye doğru yola çıktıklarını aktaran Gülter, “O sırada annemin alkolün de etkisiyle camı açmak istediği sırada ayağının kayıp düşmüş olabileceğini düşünüyorum.” dedi.
KIZINDAN DA BENZER BİR AÇIKLAMA GELDİ
Güllü’nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter de annesinin Roman havası oynarken ayağının kaydığını ve açık olan camdan düştüğünü belirtti.
OTOPSİ VE ADLİ İNCELEME DEVAM EDİYOR
Güllü’nün cansız bedeni, otomatik olarak yapılan otopsinin ardından İstanbul’da toprağa verildi. Bursa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemelerde vücudunda darp izine rastlanmadı. Ayrıca, alkol veya uyuşturucu etkisi altında olup olmadığının tespit edilmesi için alınan numunelerin incelemesi sürüyor.