GÜNEY AFRİKA BÜYÜKELÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ
Fransa ve Monako büyükelçiliğinin yanı sıra UNESCO Daimi Temsilciliğini de yürüten Güney Afrika’nın Paris Büyükelçisi Nkosinathi Emmanuel Mthethwa, Paris’te konakladığı otelin 22. katından düşerek hayatını kaybetti. Mthethwa’nın cansız bedeni, salı günü Porte Maillot’taki Hyatt Oteli’nde bulundu.
EŞİ KAYIP BAŞVURUSU YAPMIŞTI
Mthethwa’nın eşi, eşinden akşam saatlerinde endişe verici bir mesaj aldığını belirterek kayıp başvurusunda bulundu. Polis, intihar ihtimaline karşı Bois de Boulogne bölgesinde arama çalışmalarına başladı.
SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Paris savcılığı, büyükelçinin odasında güvenli pencerenin zorlandığını ifade etti. Olayın intihar olup olmadığına dair soruşturma devam ediyor.
MTHETHWA KİMDİR?
2024 yılı şubatında Paris’e atanan Mthethwa, siyasi kariyerine apartheid karşıtı sendikal mücadelesiyle başladı. 1994’te ANC Gençlik Kolu’nun örgütlenme sekreteri oldu. 2002’de parlamentoya girerek maden ve enerji komitesini yönetti. 2008’de Motlanthe hükümetinde Güvenlik Bakanı olarak görev aldı. Daha sonra Zuma döneminde Polis Bakanı ve ardından Kültür Bakanı oldu.