TRAGİK OLAY
Güney Afrika’nın Paris Büyükelçisi Nkosinathi Emmanuel Mthethwa, Fransa ve Monako büyükelçiliği ile birlikte UNESCO Daimi Temsilciliği görevlerini yürüttüğü Paris’te, kaldığı otelin 22. katından düşerek hayatını kaybetti. Mthethwa’nın cansız bedeni, Porte Maillot’taki Hyatt Oteli’nde bulundu ve olay, salı günü gerçekleşti.
KAYIP BAŞVURUSU
Mthethwa’nın eşi, akşam saatlerinde kendisinden endişe verici bir mesaj aldığını ifade ederek kayıp başvurusunda bulunmuştu. Bu gelişme üzerine polis, intihar ihtimali göz önünde bulundurularak Bois de Boulogne bölgesinde arama çalışmaları başlattı.
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Paris savcılığı, Mthethwa’nın odasında güvenli pencerenin zorlandığını belirleyerek olayın intihar olup olmadığını araştıran bir soruşturma açtı.
MTHETHWA’NIN HAYATI
2024 Şubat ayında Paris’e atanan Mthethwa, siyasi kariyerine apartheid karşıtı sendikal mücadelede başladı. 1994’te ANC Gençlik Kolu’nun örgütlenme sekreteri görevine getirildi. 2002 yılında parlamentoya girerek maden ve enerji komitesini yönetti. 2008’de Motlanthe hükümetinde Güvenlik Bakanı olarak görev aldı. Daha sonra Zuma döneminde Polis Bakanı ve ardından Kültür Bakanı olarak atandı.