Güney Koreli Ünlüye Taciz Davası Açıldı

OLAYIN GELİŞİMİ VE TUTUKLAMA

Sosyal medya platformlarında Mhyochi adıyla bilinen Güney Koreli Hyojeong Park (26), 6 Haziran’da Kadıköy’de yaptığı canlı yayın sırasında sözlü ve fiziksel tacize uğruyor. Park’ın canlı yayınında, kendisine taciz eden yaşlı bir adamdan uzaklaştıktan sonra kaçış anları kaydediliyor. Bu görüntüleri ihbar kabul eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, görüntülerdeki kişinin 71 yaşındaki Yusuf Ziya A. olduğunu tespit ediyor. Ekipler, Yusuf Ziya A.’yı Pendik Kavaklıpınar Mahallesi’nde yakalayıp gözaltına alıyor. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderiliyor. Yusuf Ziya A. sorgusunun ardından ‘Basit cinsel saldırı’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderiliyor.

SORUŞTURMA VE İDDİANAME

Olayla ilgili yürütülen soruşturma Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlanıyor. Hazırlanan iddianamede, Yusuf Ziya A.’nın sosyal medya üzerinden canlı yayın yapan yabancı kökenli müştekinin yanına yaklaşarak, cinsel niyetle rızası dışında elini tuttuğu ve elini öptüğü belirtiliyor. Müştekinin rahatsız olduğu için elini çektiği, ardından Yusuf Ziya A.’nın yanında yürüyerek cinsel yönden rahatsız edici sözler sarf ettiği ve kalçasına dokunup göz kırptığı kaydediliyor. Müştekinin kaçmasıyla eylemlerin sona erdiği ifade ediliyor. İddianamede, bilirkişi raporu doğrultusunda şüphelinin eylemlerinin sabit olduğu, savunmasına itibar edilmediği ve eylemlerinin sarkıntılık düzeyinde kaldığı da vurgulanıyor.

Yusuf Ziya A’nın, ‘Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı’ suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor. Hazırlanan iddianame, 54. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul ediliyor. Sanık, 3 Temmuz Perşembe günü hakim karşısına çıkacak.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.