Guru yüzünden ülke karıştı 30 takipçisi öldü!

Hindistan'ın önce gelen gurusu ortalığı karıştırdı. Ayrıca oyuncu, şarkıcı ve yönetmen olan Gurmeet Ram Singh'in tecavüz suçundan hüküm giymesi sonrası karışan Hindistan'da çıkan şiddet olaylarında 30 kişi öldü.

Hindistan'ın en etkili dini figürlerden Gurmeet Ram Rahim Singh'in tecavüz davasında suçlu bulunmasının ardından ülkede yaşanan şiddet olayları devam ediyor. Yaklaşık 60 milyon takipçisi bulunduğu ifade edilen Singh destekçilerinin karıştığı olaylarda 30 kişi öldü, 200'den fazla yaralının olduğu belirtiliyor. 500'den fazla kişi gözaltına alındı. Singh 2015 yılında 400 erkeği Tanrı'ya daha yakın olacakları düşüncesiyle 'testislerini' kesmeye ikna etti.

Guru Ram Rahim Signh, Haryana Panchkula'daki mahkeme tarafından iki kadın takipçisine tecavüz suçundan suçlu bulundu ve yedi yıl hapse mahkûm edildi. Yargılanmasına 2008 yılında başlanan ve binlerce takipçisi olan Hintli Guru’nun suçlu bulunması müritlerini harekete geçirdi.

Guru Ram Rahim Singh'in 2002 yılında iki kadın takipçisine tecavüz suçundan mahkûm olunca Haryana'daki Panchkula kasabasında büyük çatışmalar, kundaklama ve şiddet olayları yaşandı. Mahkemenin kararına itiraz eden Singh'in takipçileri Pencap ve Haryana’da hükümet binalarını ve otobüsleri ateşe verdi. Tren ve otobüs seferleri iptal edildi, okullar tatil oldu. 50 yaşındaki Hint guuru Singh, 'Dear Sacha Sauda' isimli bir ruhani hareketi yönetiyor. Yüz binlerce takipçisi olduğu belirtilen hareketin başlattığı isyan paniğe neden oldu.

ÜLKEYİ KARIŞTIRAN HİNT GURU KİMDİR?

İngiliz basını Singh'in 60 milyondan fazla takipçisinin olduğunu ve ülkenin önde gelen dini figürlerinden biri olduğunu yazdı. Habere göre, Singh 2015 yılında 400 erkeği Tanrı'ya daha yakın olacakları düşüncesiyle 'testislerini' kesmeye ikna etti.

KENDİ GIDA ÜRÜNLERİ BİLE VAR

Kendisini "kâr amacı gütmeyen ruhsal kuruluş" diye tanımlayan tarikatı 23 yaşında devralan Singh'in kendi gıda ürünleri markası bile var. Sih ve Hindu dinindeki figürlerle dalga geçmekle suçlandı.

Yüksek Mahkeme, hükümetten Haryana'ya daha fazla ordu birliği göndermesini istedi. Bunun üzerine ordu birlikleri kente giriş yaptı. Şiddet olayları sürerken Pencap’daki Balluanna demiryolu istasyonu ateşe verildi, trenler yakıldı. Göz yaşartıcı gaz kullanan güvenlik güçleri olayların Dera'nın merkezi olan Sirsa'da şiddetlenerek sürdüğünü kaydetti. Kentlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Reuters haber ajansı dün başlayan olayların bugün de devam ettiğini, polisin göstericileri ikna etmeye çalıştığını ifade etti.

Panchkula kasabasından yükselen yoğun dumanlar, kasabanın durumunu gözler önüne serdi. Olaylarda yaralananlar ambulansla hastanelere kaldırıldı.

HÜRRİYET

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.