GÜVENLİK KAMERALARI ÜZERİNE SORULAR
Ahmet Hakan, TUSAŞ’a düzenlenen saldırının ardından güvenlik kameralarına ait görüntülerin sosyal medyada hızla yayıldığını vurgulayarak, “Henüz çatışma bitmemişken, olay sürerken, şehitler yerde yatarken bu hainliği kimler yaptı?” ifadesini kullandı.
İSTİHBARAT ZAFAFLARI
Hürriyet yazarı, bugünkü köşe yazısında saldırıya ilişkin düşüncelerini paylaştı: “Burada bir istihbarat zaafı var mı? TUSAŞ gibi savunma sanayisinin kalbi olan bir kampüse böyle bir saldırının gerçekleşmesinin önüne geçilemez miydi? TUSAŞ’ın güvenliğinde bir zaaf var mıdır? Burası “yüksek güvenlikli bölge” ilan edilemez miydi? Teröristler, hangi zaaftan ya da rehavetten yararlanabildiler? Teröristlere TUSAŞ’la ilgili istihbarat desteği verilmiş olabilir mi? TUSAŞ kampüsüyle ilgili bilgiler, teröristlerin eline nasıl geçmiş olabilir? Devletimizi yönetenlerin bu sorulara yanıt bulması şart. Hem de en acil, en etkin biçimde.”
GÖRÜNTÜLERİN KAYNAĞI
Yazar, olayın en korkunç yanlarından birinin güvenlik kamerası görüntülerinin anında yayılması olduğunu belirtti. “Daha hain ve alçak terör eylemi bitmemişken nasıl oldu da olayın bütün görüntüleri, leblebi çekirdek gibi sosyal medyaya düştü?” diye sordu. Ahmet Hakan, güvenlik kameralarının görüntülerine kimlerin ulaştığına ve bu görüntüleri servisini yapanların hangi karanlık odaklara hizmet ettiğine dikkat çekti. Devlet yetkililerinin bu sorulara acilen karşılık vermesi gerektiğini yineledi.