Hamaney: İran halkı müzakereyi kabul etmez

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD makamlarının İran'a yönelik askeri seçeneklerin masada olduğu yönündeki açıklamaları konusunda, "İran halkı tehdit gölgesinde müzakereyi kabul etmez" sözleriyle uyardı.

Hamaney, öğretmen haftası nedeniyle ülke genelinden bir grup öğretmeni kabulünde yaptığı konuşmada, "İran halkının ve İslam rejiminin heybeti korunmalıdır. Son günlerde ABD'nin resmi makamlarından iki kişi askeri tehdidi tekrarladı. Tehdit altında müzakere etmenin ne gibi bir anlamı olabilir? İran halkı tehdit gölgesinde müzakere etmeyi kabul etmez" dedi.

ABD'nin nükleer müzakereye ihtiyacı olduğunu dile getiren Hamaney, "ABD, nükleer müzakerelere bizden daha az ihtiyaç duymuyor ki İran'ı müzakere masasına çektik bu nedenle de isteklerimizi dayatabiliriz diyebilsin" ifadesini kullandı.

Hamaney İranlı müzakere heyetine de "Müzakere heyetimiz gidip temel çizgiler çerçevesinde müzakere edebilir ancak dayatma, küçümseme ve tehdide asla katlanmasınlar" diye konuştu.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani de Batılı nükleer müzakere taraflarını, "İran'a karşı küstahlık etmeleri halinde ihtiyaç duydukları oranda uranyum zenginleştirmeye devam etmekle" tehdit etmişti.

HÜRRİYET

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.