Hangi Parti Birinci? İşte Farklı Anket

GENAR ARAŞTIRMA ŞİRKETİ’NİN RAPORU

GENAR Araştırma Şirketi, Haziran 2025 tarihli Türkiye Raporu ile ülkenin siyasi durumunu gözler önüne seriyor. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin verdiği bilgilere göre, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) yüzde 34,3 oran ile birinci sıradaki yerini koruyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise yüzde 32,6 ile onu takip ediyor. Rapor, partilere dair derinlemesine analizleri ile de dikkat çekiyor.

HAZIRLANAN ANKET SONUÇLARI

GENAR’ın 23-26 Haziran 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdiği anket sonuçları şöyle sıralanıyor:

AK Parti: yüzde 34,3
CHP: yüzde 32,6
DEM Parti: yüzde 10,1
MHP: yüzde 8,9
Zafer Partisi: yüzde 3,8
Yeniden Refah Partisi: yüzde 3,3
İYİ Parti: yüzde 2,9
Anahtar Parti: yüzde 2,1
TİP: yüzde 1,3
Diğer: yüzde 0,7

SELVİ’NİN DEĞERLENDİRMESİ

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, GENAR’ın raporundaki verilerin sadece oy oranları ile sınırlı kalmadığını, aynı zamanda siyasi dinamiklere dair kapsamlı değerlendirmelerin de bulunduğunu belirtti. Selvi, “CHP ile AK Parti arasında kim birinci parti tartışması yaşanıyor. Ancak seçim sürecine girilmeden partilerin oy oranı ile ilgili sonuçları sadece o dönemin verisi olarak kabul edebiliriz. Seçimlerin havası farklıdır” sözleriyle, anket sonuçlarının seçim sonuçlarını tam anlamıyla yansıtamayabileceğine dikkat çekti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.