Hava Durumu Tahminleri ve Uyarılar

HAFTALIK HAVA DURUMU DEĞERLENDİRMESİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, AA muhabirine ülke genelinde haftalık hava durumu hakkında bilgi verdi. Çelik, yarın Orta ve Doğu Karadeniz ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yağış olacağını söyledi. “Yağışlar kıyı kesimlerde yağmur şeklinde ancak Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Kars, Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek” dedi. Ayrıca, özellikle Doğu Karadeniz kıyılarındaki Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin şehirlerinde yağışların cumartesi sabahından akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmasının beklendiğini ifade etti. Çelik, Giresun, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağışlar için sarı kodlu uyarı yapıldığını ve vatandaşların ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmalarını istedi.

SICAKLIK VE MEVSİM NORMALLERİ

Çelik, pazar, pazartesi ve salı günlerinde yurt genelinde yağış beklenmediğini belirterek, sıcaklıklar hakkında değerlendirmelerde bulundu. “Batı bölgelerde mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde, diğer yerlerde ise normaller civarında seyredecek sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklemiyoruz” şeklinde konuştu. Özellikle gece ve sabah saatlerinde Marmara Bölgesi ile ülkenin iç kesimlerinde sis ve pus olaylarının görülebileceğini ifade etti. Gelecek günlerde çoğunlukla yağışsız ve mevsim normali civarında sıcak havaların yaşanacağını dile getirdi.

BÜYÜKŞEHİRLERDE HAVA DURUMU

Cengiz Çelik, üç büyük şehirde yağış beklenmediğini aktararak, İstanbul’da havanın bulutlu, Ankara ve İzmir’de ise az bulutlu ve açık olacağını belirtti. İllerin sıcaklıkları hakkında da bilgi veren Çelik, “Ankara’da en düşük sıcaklık 4-5 derece civarında, en yüksek sıcaklık 18-20 derece arasında seyrediyor. İstanbul’da en düşük sıcaklık 10-11 derece, en yüksek sıcaklık ise 19-20 derece civarında olacak. İzmir’de en düşük sıcaklığın 13-14 derece, en yüksek sıcaklığın ise 24-25 derece civarında olmasını bekliyoruz” şeklinde açıklamalar yaptı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.