Havai fişek felaketi: 100 ölü

Hindistan basınında yer alan haberlere göre, havai fişekten çıkan  kıvılcımın diğer fişekleri tutuşturmasıyla gece saatlerinde patlama meydana  geldi. Patlamada en az 100 kişinin öldüğü, 350 kişinin yaralandığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Rajnath Singh, Kerala Eyalet Başbakanı OOmmen Chandy  ile görüşerek kazayla ilgili bilgi aldı. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen  Singh, merkezi hükümetin her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi.

Haberlerde, tapınakta Hindu yeni yılı olan Vişu kutlamaları için havai  fişek depolandığı ancak bunun yasal olmadığını ifade edildi.

Tapınak yönetimi ve havai fişek gösterisini organize edenlerin  ifadesinin alınacağı kaydedildi.

Hindistan'da havai fişekler ve maytap gibi malzemeler festival  kutlamalarında sıkça kullanılıyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.