Olay Yeri ve Gelişmeler
Merkez Nilüfer ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Mahallesi’nde bir olay meydana geldi. Havai fişeklerin atıldığı alan, ağaçların bulunduğu bölgeye isabet etti. Bu durum, çalıların tutuşmasına ve alevlerin hızla yayılmasına neden oldu. Site sakinleri, alevleri söndürmek için hızlı bir müdahalede bulundu.
Yapılan Müdahale ve Gözaltılar
Olay yerine gelen polis ekipleri, havai fişeği atanları bulmak için çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda, havai fişeği attığı belirlenen A.F.V. ve A.A., gözaltına alındı. İki şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.
Yargı Süreci
Hakim karşısına çıkan şüpheliler hakkında, “Bursa Orman Bölge Müdürlüğünün Belirlemiş Olduğu Yer ve Zamanda Ayrı Ayrı 100’er Adet Ağaç Dikme” şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandığına karar verildi. Bu durum, önemli bir çevre koruma ve suçun ciddiyetini gösteren bir uygulama olarak değerlendiriliyor.