Hem 7 fakültenin dekanı hem rektör

15 Temmuz sonrası başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında Gümüşhane Üniversitesi'nde 7 fakülte dekansız kaldı.

Gümüşhane Üniversitesi'nde yapılan ihraçlar üzerine dekansız kalan 7 fakülteye Rektör Prof. İhsan Günaydın atandı.

Gümüşhane Üniversitesi'nde OHAL kapsamında ihraç edilen personeller nedeniyle 7 fakülte dekansız kaldı. Bunun üzerine Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın bu bölümlerin dekanlık görevlerini de üstlendi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Olağan Üstü Hal (OHAL) kapsamında hazırlanan kararname ile birçok ilde olduğu gibi Gümüşhane’de çok sayıda kişi görevden uzaklaştırıldı.

1 Eylül tarihinde yayımlanan kararnameye göre Milli Eğitim Müdürlüğünde 34, Müftülükte 3, Sosyal Güvenlik Kurumunda 1, Kredi Yurtlar Kurumunda 1, Emniyet Müdürlüğünde 40 kişi, Defterdarlıkta 3, Halk Sağlığı Müdürlüğünde 1 ve Gümüşhane Üniversitesi’nde ise 17 kişi olmak üzere toplam 100 personel ihraç edildi.

İhraç kararlarıyla birlikte üniversitenin; Edebiyat Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve İletişim Fakültelerinde dekanlıkları boş kaldı.
Bunun üzerine Prof Dr. İhsan Günaydın, boş kalan bu 8 birimin dekanlığını vekaleten üstlendi.
Üniversitenin internet sitesindeki 11 kişilik yönetim kurulu listesinde rektörün adının 7 kez geçmesi ilginç bir görüntü oluşturdu.

NTV

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.