HİZBULLAH, İSRAİL’İN KUZEYİNDE NOKTALARI ROKETLERLE VURDU
Hizbullah, İsrail’in kuzeyindeki Yukarı Celile bölgesinde bulunan bazı noktaların bir dizi roketle vurulduğunu açıkladı. Kiryat Şmona ve Şamir yerleşim bölgelerinin “Felak” ve “Katyuşa” roketlerinin hedef alındığı belirtildi. Bu saldırıların, İsrail’in Gazze Şeridi ve Lübnan’ın güneyinde gerçekleştirdiği saldırılara misilleme olarak yapıldığı ifade edildi.
MİSİLLEME SALDIRISI
İsrail ordusu da Lübnan’ın güneyinden 30 roketin sınırı geçtiğini ve Yukarı Celile bölgesinde sirenlerin çaldığını duyurdu. Bazı roketlerin imha edildiği, diğerlerinin ise açık alanlara düştüğü belirtildi. Aynı şekilde Lübnan’ın güneyinden fırlatılan 20 roketin hava savunma sistemi tarafından imha edildiği ve can kaybı olmadığı açıklandı.
İSRAİL ORDUSUNUN AÇIKLAMASI
Lübnan’ın güneyindeki bazı noktaların hedef alındığı duyurulan açıklamada, İsrail ordusunun Farun bölgesinde faaliyet gösteren Emel Örgütü’nden kişileri hedef aldığı belirtildi. Aytaron, Marun er-Ras ve Yarun bölgelerinde de Hizbullah’a ait olduğu iddia edilen noktaların hedef alındığı bildirildi. İsrail’in Lübnan’ın güneyinde Sivil Savunma Teşkilatı ekiplerini hedef aldığı saldırılarda 3 ilk yardım görevlisinin öldüğü belirtilmişti.