Hükümetten ensest ilişki için flaş hamle

Ünlü sunucu Murat Başoğlu'nun teknede bir kadınla öpüşürken yakalanması ve o kadının öz yeğeni Burcu Başoğlu olduğunun ortaya çıkmasından sonra tepki çeken ensest ilişki ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'dan açıklama geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya "Yasaya ensestin suç sayılması ile ilgili maddeler konulması üzerine çalışma yapıyoruz. " dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Milliyet’e çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kaya’nın açıklamaları özetle şöyle:

ANINDA MÜDAHALE SİSTEMİ

Biz, kadına şiddetle mücadele konusunda mevzuatta çok ciddi değişiklikler yapmış bir ülkeyiz. Ama yasaların uygulanması noktasında daha güçlü ve hiç taviz vermeyecek şekilde çalışmaların sürdürülmesi gerekiyor. Haziran itibarıyla Adalet Bakanlığı’nın UYAP sistemine kaydedilen bir koruma kararını anında görebiliyoruz. Eskiden alınan koruma kararının bize ulaşması uzun sürüyordu. Artık online sistemde, kadına ŞÖNİM’ler anında ulaşıyor. Emniyetle de protokol imzaladık. Oraya başvuran şiddet mağduru kadınların da bilgisi anında ekranımıza düşecek.

Kadına şiddet vakalarında, tutkulu sevgi gibi kararlar kabul edilemez. O tutkulu sevgi dediğiniz şey, bütün insanların sevgisine haksızlık. Bu ifadeyi her kim kullanırsa kullansın, şiddetin sebebi olamaz. Hele de hakimin, savcının… Gerçekten eğitimli bir kişinin bunu gerekçelendirmesi kabul edilemez.

KELEPÇE SAYISI ARTIYOR

Kadına karşı şiddetle mücadelede teknik takip, pilot uygulamasını başlattığımız bir sistemdi. Bugüne kadar 30 kadar kelepçeyle sadece iki ilde hizmet verdik. Şu an bunu Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antep ve Antalya’da olmak üzere altı ile çıkarttık. Kelepçe sayısının 600’e çıkartılmasıyla ilgili Adalet Bakanlığımıza başvurduk. 600 tehdit altındaki kadını koruyacağız.

ENSEST DÜZENLEMESİ YOLDA

Yasaya ensestin suç sayılması ile ilgili maddeler konulması üzerine çalışma yapıyoruz. Bu anlamda bir irade söz konusu.

TÜRKİYE

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.