Afrika Kupası’na veda eden Gabon Milli Takımı’nın turnuvadaki performansı sonrasında ülkede resmi otoriteden müdahale geldi. Galatasaraylı futbolcu Mario Lemina’nın da yer aldığı Gabon Milli Takımı, Afrika Uluslar Kupası F Grubu’nda beklenenin altında kalarak dikkatleri üzerine çekti. Kamerun’a 1-0, Mozambik ve Fildişi Sahili’ne ise 3-2’lik skorlarla mağlup olan ekip için hükümet harekete geçti.
ŞOKE EDİCİ AÇIKLAMALAR
Yerel basında aktarılan haberlere göre, Gabon’un geçici spor bakanı Simplice-Desire Mamboula, yaptığı açıklamada milli takımın durumuna ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı. Mamboula, “Panterlerin (Gabon Milli Takımı) Afrika Uluslar Kupası’ndaki utanç verici performansı göz önüne alındığında hükümet, teknik ekibin sözleşmesini feshetmeye ve ikinci bir duyuru yapılana kadar milli takımı askıya almaya karar verdi. Ayrıca Ecuele Manga ve Pierre-Emerick Aubameyang’ın da kadrodan çıkarılmasına karar verilmiştir.” ifadelerini dile getirdi.
VATANSEVERLİK RUHU SORGULANIYOR
Aynı zamanda Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema, Mozambik karşısında alınan 3-2’lik yenilgiden sonra “Spor işlerinin yönetiminde vatanseverlik ruhu endişe verici şekilde azalmıştır.” şeklinde bir değerlendirmede bulundu.
AUBAMEYANG’DAN SESSİZLİK ELEŞTİRİSİ
Dünyaca ünlü futbolcu Pierre-Emerick Aubameyang ise 31 Aralık akşamı kendisine yöneltilen bir eleştiriye yanıt vererek, “Bence takımın problemi sadece benimle ilgili değil, çok daha derinlerde.” dedi. Aubameyang, Afrika Kupası henüz sona ermeden Marsilya ile Gabon milli takımı arasında yaşadığı sorunlar sebebiyle kulübüne geri çağrılmıştı.
then "Add to Home Screen"